HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd bij fc Harlingen de grote finale van het UEFA Europa League Toernooi gespeeld. Rond de klok van 12 uur was het moment daar dat er voor de leden van fc Harlingen een einde kwam aan een 3 weekenden lang bekeravontuur. Een eerste editie van het UEFA Europa League bekertoernooi en wat was het spannend zeg!

De kwalificatie- en de poulefase bracht deze dag tot de finales
Er werd gestreden in een zogenaamde “twee-knock-outfase-ronde” en dit bracht de eerste knock-out teams tot een gunstige loting. Maar dat was zeker geen garantie voor een finale plaats in de winnaarsronde. Teams speelden uiteindelijk 6 wedstrijden waarbij de laatste speelronde uit 4 finales bestond om de 1 t/m 8 plaatsen bekend te maken. De grote eindfinale werd door AS Roma en Rangers FC gespeeld en nadat de officiële speelminuten verstreken waren stond het 2 - 2 en dus moesten penalty’s beslissen wie de uiteindelijke winnaar werd. Deze penalty’s pakten uit in het voordeel van Rangers en daarmee werden zij de trotse winnaars van deze dag.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd onderling toernooi waarbij spelers van JO13, JO15 en MO15 kennis hebben genomen aan de UEFA Europa League. Er zijn veel wedstrijden gespeeld waarbij spectaculaire doelpunten werden gemaakt. Het was 1 grote belevenis, het samenspel en alle andere aspecten die bij voetbal komen kijken. Voetbal brengt je samen en iedereen die hierbij een bijdrage aan heeft geleverd, enorm bedankt!