HARLINGEN - FC Harlingen JO11-1 mag zich najaarskampioen 2020 noemen! Van de 5 gespeelde wedstrijden werden er 4 gewonnen en slechts 1 verloren. Maar ze kregen het niet zomaar in hun schoot geworpen, in de laatste wedstrijd tegen SV Mulier moest er eerst nog wel gewonnen worden. En dan was het ook nog afwachten wat SC Franeker op Terschelling zou doen. Het lag erg dicht bij elkaar in hun poule.

De mannen waren behoorlijk zenuwachtig voor die laatste wedstrijd in Witmarsum afgelopen zaterdag. Want daar moest het gebeuren. En dan moesten ze het ook nog eens zonder publiek doen... Tijdens de eerste helft was het ook goed te zien dat de zenuwen hun parten speelden, het spel liep niet en met een 2-1 achterstand gingen de Harlingers rusten. Na een goede peptalk werd de tweede helft veel beter gespeeld en wisten de Harlingers de achterstand om te buigen in een voorsprong. Deze gaven ze uiteraard niet meer weg en met een eindstand van 5-7 was de overwinning een feit!

Toch kon er nog geen kampioensfeestje gevierd worden want het was nog afwachten wat Franeker op Terschelling zou doen. Nadat bekend werd dat Terschelling met 8-0 gewonnen had konden de medailles uitgereikt worden. Op doelsaldo is FC Harlingen JO11-1 KAMPIOEN!!!