HARLINGEN - De afgelopen week is hard gewerkt aan een opstartplan om hockey voor de jeugd van HMHC weer mogelijk te maken. Woensdagmiddag was het zover, de jongste jeugd kon het veld weer op. Enigszins onwennig, misschien wel door alle extra maatregelen rond het veld, maar het belangrijkste is dat ze weer met vriendjes en vriendinnetjes het veld op kunnen. Vanaf woensdag trainen alle jeugdteams weer, rekening houdend met de voorschriften van de gemeente en het RIVM.

Opstartplan
Vorige week dinsdag hebben we van minister president Rutte kunnen horen hoe we de komende tijd verder gaan in de anderhalve-meter-samenleving. Veel maatregelen blijven van kracht in deze spannende tijd, maar er was ook een lichtpunt: de jeugd mag weer gaan sporten! Weliswaar met de nodige voorzorgsmaatregelen, maar het belangrijkste is dat de jeugd het hockeyveld weer op kan. Lekker buiten sporten, na zo’n lange tijd thuis naar school gaan, veel binnen blijven en weinig contacten met vrienden en vriendinnen.

Het bestuur, de technische commissie en de hoofdtrainers van HMHC hebben in zeer korte tijd een Opstartplan geschreven en op het complex de nodige veiligheidsmaatregelen georganiseerd. HMHC houdt rekening met de regels en voorwaarden van de gemeente, het RIVM, NOC*NSF en de KNHB. De Gemeente Harlingen heeft de regie op het weer starten en zij kwamen deze week met een snelle en positieve reactie. We kunnen dus weer beginnen!

In het opstartplan, dat voor iedereen te lezen is op de website www.harlingermhc.nl, wordt uitgegaan van de door de overheid genoemde twee groepen en de benodigde maatregelen: tot en met 12 jaar (basisschool) en 13 tot en met 18 jaar. In het plan wordt uiteraard ook rekening gehouden met leden, ouders en vrijwilligers die misschien niet direct weer willen beginnen met sporten in groepsverband.

Veel zal voorlopig nog niet mogen, onder meer: het clubhuis blijft gesloten, geen besprekingen, geen gebruik van toiletten en douches, rechtstreeks weer naar huis na afloop, geen groepen ouders langs de velden. Bij de oudere jeugd moet ook bij het trainen voldoende afstand in acht worden genomen. En gebruik je gezonde verstand: als je je ziek voelt, kom je niet trainen. Maar het belangrijkste: er kan weer buiten worden gesport. Gezondheid en veiligheid staan daarbij uiteraard voorop!

Na twee weken zullen het bestuur en de technische commissie evalueren hoe het opstartplan in de praktijk werkt. Reacties van leden hierop ontvangen we graag. Daarna zal zo nodig het plan worden aangepast, in overleg met gemeente Harlingen.