HARLINGEN - Want wat was het weer een feest op de velden bij fc Harlingen! FANTASTISCH! De dag begon om 10.00 uur met 2 toernooien tegelijk. Kan dat dan?!? Hoor ik u denken? Jazeker kan dat! En in de middag waren de oudere jeugdleden aan de beurt. Een klein overzichtje:

Panna K.O. Toernooi
De begeleiding van fc Harlingen JO11-1 organiseerde een Panna K.O. toernooi voor de spelers en met die prachtige pannakooi is dat natuurlijk een geweldig initiatief van de leiders. De kinderen werden “gehusseld” zodat er duo’s ontstonden en kon het 2 tegen 2 toernooi van start gaan. Halverwege de wedstrijdjes werd er nog getrakteerd op heerlijke oliebollen van niemand minder dan Sieb’s Oliebollen. Na een spannende finale bleken Mattheo en Frederick net niet te kunnen tippen aan het spel van Jens en Järvi welke de eerste plaats wisten te bemachtigen.

UEFA Europa League Toernooi JO13, MO15 en JO15
De eerste ronde van het UEFA Europa League Toernooi, een gemixed bekertoernooi waar teams van JO13, MO15 en JO15 aan deel namen, ging stipt om 10 uur van start. De spelers waren in teams verdeeld die zich moesten kwalificeren voor de groepsfase. Elk team speelde elke kwalificatie ronde tegen een andere team zodat iedereen tegen elkaar kon spelen. Het was zeker spannend want na alle wedstrijden gespeeld te hebben stonden er 3 teams op een gedeelde 1e plaats. Doelsaldo moest bepalen welke club doorging na de groepsfase van de UEFA Europa League. Bij de uitslagen waren geen hoge verschillen en dat maakte het zeer spannend. Mede door alle vrijwilligers, scheidsrechters en begeleiders werd het een zeer succesvolle ochtend. Én niet te vergeten: de sponsoren Teerling BV (Gerookte Zalm en Oliebollen) en Koornstra Wadgarnalen (broodje garnalen) die zorgden voor de heerlijke versnaperingen.

Age de Eenhoorn Toernooi
‘s Middag was het de beurt aan de oudere jeugdleden. De tweede ronde van het “Age de Eenhoorn” Toernooi werd gespeeld waar de teams van JO17 en JO19 aan mee doen. Age de Eenhoorn himself is trouwens nog niet gespot tijdens de wedstrijdjes. Hopelijk is hij er komend weekend wel bij want dan wordt de laatste ronde gespeeld en aansluitend zal dan de prijsuitreiking volgen.

Carrouseltraining
Alle meiden van fc Harlingen (en dat waren er nogal wat) kregen onder leiding van Ingrid Hoekstra en Elina Brouwer carrousel training. Met de hulp van Klaas Schoot, Julia IJdema, Mark Koornstra en Ashley Nauta werden 5 verschillende onderdelen afgewerkt door alle meiden. En of de meisjes nu 5 of 15 jaar waren, ze hadden allemaal hun eigen kwaliteiten.

Ook meedoen?
Kinderen die niet lid zijn van fc Harlingen kunnen ten alle tijden langskomen om doordeweeks mee te trainen. Juist nú is het de perfecte mogelijkheid om als kind het voetbal bij fc Harlingen te ontdekken. Alle competities liggen momenteel stil dus dit is dé kans om lekker mee te trainen. Je dient je wel eerst (door je ouders/verzorgers) aan te melden bij jeugdvoorzitter Hilko Mulder via jeugdvoorzitter@fc-harlingen.nl . Ook voor meer informatie kun je bij Hilko terecht.

Dit weekend bij fc Harlingen
Vanaf 10.00 uur start de tweede ronde van het UEFA Europa League Toernooi dat in het teken zal staan van de groepsfase wedstrijden. Vanaf 13.00 uur start de finale ronde van het Age de Eenhoorn Toernooi. En het kan zomaar zijn dat de jongste jeugd (JO8, JO9 en JO10) ook nog in actie komen… naja, volg onze socials zoals Facebook, Instagram en Twitter zodat je als eerste op de hoogte bent van het laatste nieuws bij fc Harlingen!