HARLINGEN - fc Harlingen 1 behaalde zondag tegen het Bolswarder Blauw Rood'20 een ruime en verdiende overwinning. De hagelnieuwe club uit Bolsward beschikt nog niet over een eigen accommodatie, maar omdat Mulier uit Witmarsum haar accommodatie beschikbaar stelt aan Blauw Rood'20 worden hier hun thuiswedstrijden gespeeld.

fc Harlingen startte met Egbert-Jan Panbakker onder de lat. In het veld stonden verder: Youri Bouma, Patrick v/d Waard, Mateusz IJpe, Bas Helfferich, Imro Schouwenaar, Jens van Sluis, Arjan Outhuyse, Ivo Wilkeshuis, Nils Podt en Remko Zandberg. Op de bank zaten Marco Zeilmaker, Max Nijenhuis en Jeep Outhuyse.

fc Harlingen kwam in Witmarsum goed uit de startblokken en al na acht minuten kwam een afvallende bal voor de voeten van Remko Zandberg die fc Harlingen op 0-1 zette. Na een kwartier spelen kreeg fc Harlingen een hoekschop. Arjan Outhuyse ging achter de bal staan en draaide deze de beroemde 'zestien' in, waar Remko Zandberg de bal maar net over kopte. fc Harlingen kreeg de betere kansen, want niet veel later gaf Youri Bouma de bal perfect aan Imro Schouwenaar, maar de Bolswarder doelman doorzag zijn plan en voorkwam erger. Na een kopduel tussen Jens van Sluis en een tegenstander raakte laatstgenoemde gewond aan het hoofd en deze moest de strijd staken. De schade viel uiteindelijk gelukkig mee.

Na een half uurtje kreeg fc Harlingen een vrije trap op een meter of dertig van het doel. Deze kon door Blauw Rood'20 met wat moeite tot hoekschop worden gewerkt. In de minuten vlak voor rust ging het opeens snel. Allereerst was het Remko Zandberg die de keeper in de korte hoek verschalkte. Twee minuten later leek Arjan Outhuyse de 0-3 tegen de touwen te schieten, maar omdat Imro Schouwenaar de bal nog toucheerde, kwam zijn naam op het scorebord. Een ruime en verdiende voorsprong voor de havenstedelingen.

Na de pauze kwam Marco Zeilmaker in het veld voor Bas Helfferich die in de kleedkamer achterbleef. Blauw Rood'20 kwam sterk uit de kleedkamer, want al na een paar tellen raakte men de lat. Aan de andere kant wist Arjan Outhuyse Mateusz IJpe te vinden, maar zijn inzet ging net naast het doel. Twee minuten later zetten de Bolswarders een aanval op over de rechterflank, kregen de bal voor het doel en knalden de 1-3 tegen de touwen. fc Harlingen liet zich niet van de wijs brengen, want vier minuten later was het verschil weer drie doelpunten. Deze keer mocht Remko Zandberg van elf meter aanleggen na een handsbal van Blauw Rood'20 en schoot onberispelijk binnen. Met nog ruim een half uur op de klok had Imro Schouwenaar zijn tweede van de dag kunnen maken, maar hij kopte op de lat. Max Nijenhuis en Jeep Outhuyse werden in het veld gebracht voor Patrick v/d Waard en Jens van Sluis. In de 65e minuut leidde een mooie samenwerking tussen Nils Podt en Marco Zeilmaker het volgende doelpunt op. Nils Podt zette de aanval en na een één-tweetje met Marco Zeilmaker tekende laatstgenoemde voor de 1-5. Tien minuten voor tijd was een lange bal vanaf de Harlinger eigen helft op maat voor opnieuw Remko Zandberg en hij zette met een harde droge knal de 1-6 op het scorebord. In de slotfase bepaalde Blauw Rood'20 de eindstand op 2-6.

Volgende week speelt fc Harlingen weer een uitwedstrijd. Dan speelt men in Flevoland tegen RKO. Zij speelden zondag gelijk tegen Dronrijp, waardoor de Harlingers bij winst nog kans maken op de volgende bekerronde.