HARLINGEN - Na een lange onderbreking zijn de voorbereidingen van het nieuwe seizoen weer in volle gang. Ook het vlaggenschip van fc Harlingen ligt in de haven klaar voor een nieuw avontuur. Met trainer Steffen Hansma aan het roer en aan zijn zijde Barry Hamstra, Sander Zeilmaker en Syb Vogel maakt het team zich klaar voor de nieuwe competitie.

Nieuwe gezichten en oude bekenden
Naast veel bekende namen bestaat de selectie dit seizoen ook uit een aantal nieuwe gezichten en een oude bekende. Arjan Outhuyse, Bas Helfferich, Egbert-jan Panbakker, Frank Claasz Coockson, Imro Schouwenaar, Jelmer Kooistra, Jesse Mulder, Jurjen Breimer, Marco Zeilmaker, Mateusz IJpe, Nick v/d Kooi, Niels Vlottes, Nils Podt, Patrick v/d Waard, Pieter Wesseloo, Remko Zandberg, Siefko Jager, Sjouke Bootsma, Stefan Adema, Sven Dijkstra, Tetze Helvrich en Yuri Riemersma kennen we nog van vorig seizoen. Barry Hamstra is naast assistent ook speler. Verder komen Ivo Wilkeshuis en Jens v/d Sluis over van Zeerobben en Jasper de Jong van sc Franeker. Tenslotte maakt good-old Lolke Visser de selectie compleet.

Competitie indeling
fc Harlingen 1 is ingedeeld in de 4e klasse B. Hierin zitten veel oude bekenden, maar ook een aantal nieuwe ploegen. Zo hadden sf Deinum en Zevenhuizen een verzoek tot promotie ingediend en gekregen.

fc Harlingen mag naar Beetsterzwaag en verder staat het dagje Terschelling weer in de planning, net als de klassiekers tegen MKV en Warga en een duel over de grens tegen Groninger Zevenhuizen. Afgelopen seizoen werd daar nog gespeeld tegen Wilper Boys, maar zij promoveerden naar de 3e klasse. sc Bolsward gaat verder als zaterdagclub en dus speelt fc Harlingen 1 dit seizoen haar onderlinge competitie tegen: Bakkeveen, Black Boys, Boornbergum, Langweer, MKV, Nicator, ONB, sf Deinum, De Sweach, sc Terschelling, De Wâlden, Warga en Zevenhuizen.

Het programma ziet er als volgt uit:
21-08 oefenwedstrijd fc Harlingen - CVO aanvang 19.30 uur
25-08 oefenwedstrijd fc Harlingen - Beetgum aanvang 19.30 uur.
30-08 bekerwedstrijd LVV Friesland - fc Harlingen aanvang 14.00 uur
06-09 bekerwedstrijd fc Harlingen - vv Lemmer aanvang 14.00 uur
08-09 oefenwedstrijd fc Harlingen - Dronrijp aanvang 20.00 uur
13-09 bekerwedstrijd Mildam - fc Harlingen aanvang 14.00 uur

Bij het schrijven van dit stuk was het competitierooster nog niet bekend. Check voor het laatste nieuws de website en de bekende socials van fc Harlingen.