HARLINGEN - Het nieuws dat wederom het voetbal weer stop werd gelegd kwam deze keer iets minder hard aan dan toen in maart maar toch is het weer slikken voor fc Harlingen. In tegenstelling tot maart mogen de jeugdleden nu gelukkig wél blijven trainen en dit gebeurt ook volop.


Flexibel
Na de lange zomerstop kwam dan eindelijk het voetbal weer wat op gang. De competitie werd weer opgestart en de velden kleurden weer blauw! Helaas volgden al snel nieuwe landelijke maatregelen waardoor de kantine dicht moest en het publiek niet meer welkom was. Maar ook daar werd flexibel mee omgegaan en er werden bij fc Harlingen volop wedstrijden live gestreamd voor het thuispubliek. Het eerste elftal was zelfs live te volgen op Omroep RSH. Het bleek het laatste speel weekend te zijn… en nu liggen alle competities weer stil. En nu?

Trainingen
Met nog geen enkele Corona verdachte had én heeft fc Harlingen het prima voor elkaar. De vereniging gaat gewoon door met trainen op de gebruikelijke dagen en tijden en her en der worden onderlinge oefenpotjes gespeeld door de jeugdteams. Geen grootse toernooien, gewoon de eigen teams waardoor hopelijk ook Corona buiten de deur zal blijven. De eerste elftal spelers van Steffen Hansma en de Vrouwen 1 van Peter Outhuijse en Roy Dijkstra gaan de trainingen ook weer oppakken. Aangepast aan de huidige regels weliswaar!

Proberen
In tegenstelling tot de senioren mag de jeugd t/m JO19 op het veld in principe alles. Buiten het veld gelden echter andere regels. Daarom houdt fc Harlingen het voorlopig bij de trainingen en onderlinge partijtjes. Niet lid en toch ook een keer meetrainen? Dat mag uiteraard altijd! Juist in deze periode is het een uitgelezen kans om de sport te ontdekken. Neem van te voren contact op met de jeugdvoorzitter via www.fc-harlingen.nl en kom ook in beweging! fc Harlingen blijft bouwen aan de toekomst, maar wel op een veilige manier!

Programma
Er worden volop oefenwedstrijden gespeeld om toch wat in het ritme te blijven. Vorige week speelden de meiden van JO12 en MO15 een minitoernooitje. Morgen spelen fc Harlingen JO13-1 en fc Harlingen JO15-1 een oefenwedstrijd. Daarna oefent JO13-1 op woensdagavond 28 oktober ook nog tegen fc Harlingen MO15-1 en op zaterdag 30 oktober spelen fc Harlingen JO17-1 en fc Harlingen JO19-1 onderling tegen elkaar. De jeugdleden blijven dus voorlopig nog lekker in beweging.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws omtrent fc Harlingen? Volg dan de Facebook-, Instagram- en/of de Twitterpagina van fc Harlingen.