HARLINGEN - Na de hele week getraind te hebben was het afgelopen weekend de beurt aan JO8, JO9, JO13, MO15, JO15 en JO17 om te werken aan wedstrijdritme. De meiden van MO12 kregen een extra training van trainster Julia IJdema. Met een heerlijk ochtendzonnetje aan de strakblauwe hemel begon de voetbal zaterdag om 10.00 uur.

fc Harlingen JO8 – fc Harlingen JO9
Een heuse wedstrijd voor de jonge talentjes afgelopen zaterdag. Althans, het voelde als een echte wedstrijd. Het was een onderlinge oefenwedstrijd tussen de JO8 en JO9 maar de kinderen waren alleen al enorm blij om de wedstrijdtenues weer aan te hebben. Na een kleine warming-up gingen ze los! Fanatiek en vol passie en strijd vlogen ze het halve veld over en weer. Vele goals vielen er en er werd volop gejuicht. Wat een plezier bij de beginnende voetballertjes. Na een uur voetballen, met daarbij ook nog een kleine pauze, vertrokken de spelertjes moe maar zeer voldaan richting huis. Foto’s van deze wedstrijd zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmVpKaej

fc Harlingen JO13-1 – fc Harlingen MO15-1
De jongens van JO13-1 speelden een oefenwedstrijd tegen de meiden van MO15-1. Een aantal broers en zussen kwamen elkaar tegen in deze wedstrijd en dat geeft toch altijd even een extra lading aan zo’n wedstrijd. En dat begint vaak thuis aan de eettafel waarbij de broers en zussen elkaar al een beetje uit lopen dagen. Maar goed, ook in deze wedstrijd serieuze gezichten met hier en daar een klein lolletje. Scheidsrechter Martijn Homminga had de wedstrijd prima onder controle en floot foutloos. Tel daarbij op de uitstekende vlaggers en er kan gezegd worden dat het een zeer nuttige oefenwedstrijd bleek.

fc Harlingen JO15-1 – fc Harlingen JO17-1
Ook bij deze jongemannen ging het zaterdag om wedstrijdritme opbouwen. Waarvoor? Voor de jongens zelf! Zo blijven ze gemotiveerd, fit en in contact met elkaar. JO15 speelde eerder die week al een oefenwedstrijd tegen JO17-2 en zaterdag wilden ze het een stapje hoger proberen en namen het op tegen JO17-1. Dit stapje was uiteraard te hoog gegrepen maar ook hier veel leermomenten voor beide teams en wedstrijdritme.

Deze week bij fc Harlingen
De trainingen van dinsdag kwamen te vervallen vanwege Koningsdag maar verder is er elke avond training bij de jeugdteams. Volg fc Harlingen via de socials zoals Facebook, Twitter en Instagram en blijf op de hoogte van al het voetbalnieuws.