HARLINGEN - Na de zomervakantie begonnen de jongens onder leiding van trainer Aaron Bouwhuis te trainen en na verloop van tijd begon het team als een malle te draaien. Op zaterdag 6 september 2021 begon de 1e fase van de najaar competitie en fc Harlingen wist alle wedstrijden te winnen. Tijdens de laatste wedstrijd, tegen Zeerobben JO12-3 werd het kampioenschap een feit want Zeerobben werd met 14 - 0 aan de kant geschoven!

Tijd voor fase 2! Een klasse hoger en de jongens hadden er weer zin in. Na 2 vrije weekenden begon JO12-1 op zaterdag 30 oktober 2021 aan de 2e fase van de najaar competitie en wederom werden vele wedstrijden gewonnen. De enige wedstrijd die echt "lastig" bleek, was die tegen SC Bolsward JO12-2. Deze eindigde in een 1 - 1. Maar in de wedstrijden erna werd er weer volop gestreden en gescoord! De laatste wedstrijd werd afgelopen zaterdag gespeeld. En wat denk je? Wéér tegen Zeerobben maar dit keer kwam het team van JO12-2 naar fc Harlingen.

De wedstrijd begon rommelig en gehaast aan Harlinger kant en het waren toch zichtbaar de zenuwen die hen parten speelden. Na een minuut of 12 spelen was het fc Harlingen die de score opende. Van achteruit werd de bal via het middenveld gespeeld en was het Jinne die een prachtige pass op Jesper gaf. Tussen 2 verdedigers door wist hij de bal langs de keeper te schieten rechtsonder in het hoekje. Daarna was fc Harlingen niet meer stoppen en bij een stand van 9 - 0 vond de scheids het welletjes en werd er afgefloten. De handjes werden vluchtig geschud en het kampioensfeestje voor fc Harlingen JO12-1 kon gevierd worden!

Na de huldiging op het veld snel douchen om daarna in de kantine aan de patat te gaan. De jongens werden stuk voor stuk persoonlijk gefeliciteerd door voorzitter Nico Beuker en uiteraard schalde het “We Are The Champions” lied door de kantine. Een prachtige afsluiting van een daverend seizoen. Na de winterstop gaat het team als elftal verder, op naar het grote veld! Een nieuw avontuur met nieuwe uitdagingen waarbij het team na de winter fc Harlingen JO13-1 gaat heten. Het zal 1 groot leermoment worden, maar ze zijn er stuk voor stuk klaar voor!