HARLINGEN - Fc Harlingen 1 heeft de selectie zo goed als rond voor het nieuwe voetbalseizoen. De club verwelkomd een aantal nieuwe spelers, te beginnen bij Jasper de Jong en Ivo Wilkeshuis. Deze 2 jongemannen zullen de kleuren van fc Harlingen in het nieuwe seizoen gaan verdedigen.


Na het aantrekken van de nieuwe trainer Steffen Hansma, en het completeren van de technische staf door middel van Barry Hamstra als assistent trainer (én actief speler) en leiders Sander Zeilmaker en Syb Vogel, heeft het bestuur van fc Harlingen niet stilgezeten. Ondanks de Corona-crisis waardoor er niet meer werd gevoetbald is de selectie voor aankomend seizoen zo goed als rond. Met de komst van Jasper de Jong en Ivo Wilkeshuis breidt fc Harlingen de huidige jonge, ambitieuze en talentvolle spelersgroep uit.

Jasper de Jong is 19 jaar oud en woonachtig in Harlingen. Hij is zijn voetbalcarrière begonnen bij R.K.V.V. Robur, is daarna naar SC Franeker gegaan en heeft daar in de afgelopen 9 jaar alle standaard teams doorlopen. Jasper: “Ik heb daar echt een fantastische tijd gehad en altijd met veel plezier gevoetbald. Nu kwam fc Harlingen bij me en de plannen van hun spraken mij wel aan. Ik heb erg veel zin om na deze lange Corona stop weer te beginnen en kijk uit naar het nieuwe seizoen.”

Jasper zit nog op school, studeert aan het CIOS en is eigenlijk door de jaren heen altijd betrokken geweest bij fc Harlingen. Hij heeft tijdens de voetbalacademie meerdere jaren trainingen gegeven, heeft geholpen bij de Champions League dagen en hij heeft ook zelf een team getraind. Jasper hoopt dat hij als voetballer en als persoon een steentje kan bijdragen in de ambitie en plannen van deze selectie.

Ivo Wilkeshuis is 19 jaar en speelt vanaf komend seizoen voor fc Harlingen. Nadat hij in 2016 in Harlingen kwam wonen verliet hij sv Laren (Noord-Holland) waar hij altijd met veel plezier in de jeugd heeft gespeeld en kwam bij Zeerobben terecht. Daar heeft hij ongeveer 4 jaar in de JO19-1 gespeeld maar het werd tijd voor een nieuwe uitdaging aldus Ivo. “Ik heb besloten om bij fc Harlingen te gaan voetballen om iets nieuws uit te proberen. fc Harlingen heb ik altijd al een fijne club gevonden, het is er altijd gezellig zowel na de trainingen als na de wedstrijden.” Een nieuwe uitdaging met nieuwe kansen voor Ivo!

Fc Harlingen verheugd zich op de samenwerking met deze 2 nieuwe spelers.