ENSCHEDE - FC Twente heeft thuis moeizaam van SC Heerenveen gewonnen. Mede dankzij een blunder van doelman Mous werd het 2-0 in de Grolsch Veste.

In de rommelige eerste helft waren de eerste kansen voor Heerenveen, maar Kaib zag zijn schot op de vuisten van Unnerstall belanden en Tahiri schoot naast. Limnios en Van Wolfswinkel waren namens de thuisploeg gevaarlijk,maar Mous redde bekwaam.

De Friezen begonnen vervolgens sterk aan de tweede helft en Stevanovic kreeg tot twee keer toe de kans slippertjes van Twente af te straffen, maar slaagde hier niet in. Doelman Mous ging vervolgens de fout in en liet een kwartier voor tijd de bal van zijn voet schieten bij een terugspeelbal. Invaller Ugalde profiteerde waarna Van Wolfswinkel kort voor tijd nog een strafschop wist te verzilveren.