HARLINGEN - Na 2 jaar verlaat hij de vereniging en gaat hij aan de slag bij Hardegarijp.

Gerrie

Gerrie is 2 jaar geleden begonnen aan iets toen er eigenlijk nog helemaal niets was. Dit zijn de woorden van Gerrie wanneer hij "zijn" elftal toespreekt vlak voordat de laatste training van start gaat. Volgens Gerrie zat alles bij Arum of ging in ieder geval weg bij fc Harlingen. Er zaten jongens bij die niet na achten mochten trainen, zo jong waren ze nog. “Ik ben eraan begonnen met alle goede bedoelingen. Het feit dat je dan moet beginnen met een ploeg en je gaat aan de eerste wedstrijd beginnen waarbij je naar huis wordt gespeeld met 11-3… ja…daar werd ik niet blij van. Ik dacht nog, dan moet ik nog een jaar… Maar al die jongens zijn ergens aan begonnen en we hebben het met zijn allen gedaan!” aldus Gerrie. Hij ziet vele ontwikkelingen bij de spelers en laat weten dat fc Harlingen een club is die een hele mooie toekomst tegemoet gaat met deze jongens. Maar ook met de huidige organisatie en het bestuur, alles is weer op regel. “het bestuur bedank ik voor het vertrouwen wat ze in me hadden en ik wens iedereen het aller-aller beste. Als jullie fc Harlingen gewoon lekker trouw blijven dan staat er iets heel moois te gebeuren. Daar ben ik van overtuigd! Bedankt voor de fantastisch mooie tijd.” Aldus Gerrie Schouwenaar.

Steffen
Steffen Hansma zal Gerrie opvolgen en fc Harlingen heeft met het aantrekken van Hansma een trainer aangesteld die goed past bij de huidige jonge, ambitieuze en talentvolle spelersgroep en bij de vereniging. Steffen wilde graag 1 op 1 kennis maken met de spelers maar door het hele Corona gebeuren was dat er nog niet echt van gekomen. Doordat de gehele selectie aanwezig was tijdens de laatste training van Gerrie was dit een mooie gelegenheid voor Steffen om zich voor te stellen aan de groep.Steffen is getrouwd met Hillie, heeft 2 dochters en woont in Leeuwarden. Hij werkt al 35 jaar bij de dienstsociale werkvoorziening en is jobcoach. Als jonge jongen is Steffen bij DTD begonnen met voetballen en daar heeft hij tot zijn 16e gevoetbald. Daarna heeft hij 3 jaar op hoog niveau bij Cambuur gevoetbald maar door een slechte knie moest hij noodgedwongen stoppen. Wel heeft Steffen nog tot zijn 27e bij Stiens gevoetbald maar dat ging op het laatst ook niet meer. Middels een kunstknie kan hij zich weer beter bewegen maar zegt zelf: “ik ben niet de snelste meer. Coachen en trainen lukt makkelijk maar meedoen wordt lastiger.” Bij Stiens heeft Steffen eerst jeugdteams getraind, waarna hij naar de senioren ging. In totaal is hij nu ongeveer 32 jaar trainer.


Als Steffen verteld welke clubs hij heeft getraind verteld hij over zijn periode bij R.K.V.V. Robur. “Ik heb Robur een jaar getraind en dat is mij uitstekend bevallen. Die Harlinger mentaliteit, dat Ouwe Seunen gedoe sprak mij wel aan. Dat was een mooi seizoen en toen ik wegging dacht ik nog, als ik ooit weer een keer terug kan dan sta ik daarvoor open. En toen werd ik gebeld. Ik heb er goed over nagedacht en heb toen toch de keuze voor Harlingen gemaakt”. Steffen laat weten dat hij fc Harlingen een leuke ploeg vindt waar veel voetbal in zit. Het stukje ervaring ontbreekt misschien nog om de puntjes op de “i” te zetten maar het is nu tijd om te oogsten. De nieuwe trainer geeft aan niet rigoureus van alles te willen veranderen maar hij gaat het stapje voor stapje doen want elke trainer heeft zijn eigen dingen. Steffen laat weten wel een samenwerker te zijn. De aanvoerder vindt hij belangrijk evenals de technische staf. “Ik heb het voetbal niet uitgevonden maar je moet kijken waar de spelers goed in zijn. Mijn visie is wel, als je wilt scoren moet je de bal wel veroveren”.

Technische staf FC Harlingen
De voorbereiding is inmiddels in gang gezet en er is een plan van aanpak gemaakt. Uiteraard is het afwachten hoe het allemaal komt gezien de Corona maatregelen maar de regels en afspraken zijn gemaakt met zowel de spelers als de technische staf. Vanaf dinsdag 18 augustus beginnen de voorbereidingen en met assistent-trainer en tevens actieve speler Barry Hamstra en de leiders Sander Zeilmaker en Syb Vogel heeft fc Harlingen er het volste vertrouwen in en kijkt de vereniging uit naar het komende seizoen!