HARLINGEN - Voetballers vanaf 27 jaar mogen buiten weer in groepsverband trainen. Enig puntje van oplettendheid, de anderhalve meter én in een maximale groepsgrootte van dertig personen moeten in acht worden gehouden. Een kleine versoepeling in het voetballeven dus.

Na wekenlang in groepjes van 4 getraind te hebben mogen de senioren vanaf 27 jaar nu dus weer met maximaal dertig man op het veld staan. Wel moet nog de 1,5 meter afstand gehouden worden. Jongeren tot en met 26 jaar mochten al gezamenlijk buiten sporten zónder 1,5 meter afstand te houden. Het is een kleine versoepeling maar elke versoepeling is er 1.

Goed nieuws dus voor alle senioren bij fc Harlingen, zo ook voor de Walking Footballers bij fc Harlingen. Deze zestig plussers hebben pas geleden de trainingen weer opgepakt. Weliswaar in roulatie vorm zodat er niet te veel groepjes tegelijkertijd op het veld zouden staan maar nu mogen ze weer met z’n allen! In stap 3 zouden de maatregelen voor sporten buiten en binnen in principe verder worden uitgebreid. Op 1 juni wordt meer bekend over de versoepelingen in stap 3. Nu eerst maar lekker voetballen!