HARLINGEN - Afgelopen zaterdag speelde het team MB2 van Harlinger Mixed Hockey Club overtuigend hun laatste wedstrijd van het veldseizoen met een 11-0 winst tegen Dokkum MB2. En met deze overwinning op zak werden zij ook gelijk kampioen van dit seizoen.


Coach Sierk-Jan: “Een geweldige prestatie van dit nieuw samengestelde team waar ook enkele nieuwe leden in spelen. Het team heeft zich snel gevormd en ontwikkeld. En met een prachtig resultaat, waarbij alle wedstrijden werden gewonnen.”

De meiden begonnen de wedstrijd tegen Dokkum overtuigend. Al snel stond het team met 6-0 voor met prachtige goals van o.a. Roos de Boer, Lotte Blok, Samira Stellingwerf, Leah Bergsma en Sanne Bouma. Zowel het middenveld als de verdediging stonden als een huis, waardoor Dokkum nauwelijks kansen kon creëren. Fleur Wijbenga, een nieuw talent bij HMHC, vormde samen met Sanne Kooistra een sterk front in de verdediging en wisten de tegenscore op 0 te houden.

Sierk-Jan: “ik heb een sterk team gezien vandaag. We speelden overtuigend en snel. Er stond een krachtig team met focus tot het laatste eindsignaal. We waren echt een maatje te groot voor Dokkum, al ontwikkelen zij zich ook goed als nieuwe hockeyvereniging in Friesland.

Na afloop werd het team getrakteerd op warme soep met als toetje een welverdiende heerlijke slagroomtaart van bakkerij Elsinga.