HARLINGEN - Voor het tweede jaar deden de Ouwe Seunen van het Walking Football team fc Harlingen mee aan een goed georganiseerd toernooi dat zaterdagmiddag plaats vond op de sportvelden van Midsland Terschelling. Deelnemende ploegen waren SC Cambuur, HTC/Be Quick (Zwolle), Twenterand (Vriezenveen), TOS (Terschelling), Marken, Assendelft en de Ouwe Seunen. Gezien de uitslagen is er voor trainer Patrick Oosting nog veel werk aan de winkel. Met name het positiespel van de Ouwe Seunen is voor verbetering vatbaar. Als excuus kan worden aangevoerd dat verschillende vaste spelers geblesseerd en/of nog met vakantie waren.

Door Ubbo Posthuma

In de openingswedstrijd tegen de mannen uit Twente werden de Harlingers weggetikt. Pogingen van coach Romke Keur om zijn mannen dusdanig neer te zetten, kwamen niet helemaal uit de verf. Met 0-3 moesten zij dan ook het onderspit delven.

Tegen SC Cambuur min of meer hetzelfde verhaal. Toch wisten de Ouwe Seunen al in de derde minuut op voorsprong te komen. Mede door Max van der Broek met een wonderschoon doelpunt, dit op aangeven van spits Ubbo Posthuma. Maar hier waren de Leeuwarders niet van onder de indruk. Door constante druk wisten zij langszij te komen. Jammer was het dat Guus van Hurck twee keer tegen de paal schoot. Uiteindelijk eindigde dit treffen op 1-5.

De wedstrijd tegen HTC/Be Quick werd uitermate spannend. De Harlinger achterhoede o.l.v. good old Klaas van der Hoek, Wiep van der Meulen en Karst van der Heide wisten de gevaarlijke aanvallen van HTC/Be Quick te pareren. Maar één ogenblik van onachtzaamheid werd meteen afgestraft 0-1. Maar een goed opgezette aanval met Jan Toering werd uiteindelijk door Karst van der Heide prima afgerond 1-1 en was er nog van alles mogelijk. In de laatste minuut echter scoorden de Zwollenaren met een lucky bal toch nog 1-2, om zo de overwinning naar zich toe te trekken.

Ook de wedstrijd tegen Marken eindigde in verlies. Coach Romke Keur schreeuwde zich de longen uit zijn lijf om de Ouwe Seunen meer pressie te laten uitoefenen. Dat Keur er een goede kijk op had, bleek wel uit de twee doelpunten van Guus van Hurck en Roel Goudberg. Guus van Hurck was nog ongelukkig met een bal op de lat. Uiteindelijk wonnen de mannen uit Marken met 2-4.

Ondanks een minder goed toernooi was de spelvreugde bij de Harlingers groot. Er werd weer veel ervaring opgedaan, die ongetwijfeld bij een volgend toernooi van pas zal komen.

Na afloop vond er een gezamenlijke en gezellige barbecue plaats. In de kantine werd nog even naar de wedstrijd Ajax – sc Cambuur gekeken. Omstreeks 22.30 uur keerden de Harlingers weer terug naar hun verblijfplaats Vakantiecentrum De Skuorre op Lies Terschelling. Zondag werd de terugtocht gemaakt en kon iedereen weer terugzien op een mooi voetbalweekend dat ook volgend jaar weer een vervolg zal krijgen.

De trainingen van Walking Football vinden iedere woensdagochtend plaats op het fc Harlingen terrein aan de Vierkantsdijk. Vanaf 9.30 uur staat eerst een bakje koffie klaar om vervolgens vanaf 10.00 tot ca. 11.00 uur te trainen. Belangstellenden die wellicht ook graag een balletje willen trappen, kunnen een kijkje nemen, of gelijk al meedoen.

Foto: Staande v.l.n.r. Coach Romke Keur, Guus van Hurck, Ubbo Posthuma. Klaas van der Hoek en Max van den Broek. Zittend v.l.n.r. Karst van der Heide, Roel Goudberg, Jan Toering en Wiep van der Meulen.