GRONINGEN - Dat de wekelijkse trainingen o.l.v. Patrick Oosting zijn vruchten afwerpt, bleek op het vrijdag 18 september gehouden toernooi in Groningen. Hier nam het Walking Football team van fc Harlingen aan deel.


Het toernooi werd gehouden op het sportpark van Coendersborg te Groningen en georganiseerd door Oldstars Coendersborg. Een initiatief van Amicitia VMC, Oranje Nassau en Blauw Geel ’15, in samenwerking met de Nationale Sportweek. De sportiviteitsbeker werd door de Harlingers gewonnen.

Een 3-mans jury keek bij iedere wedstrijd naar de sportiviteit van de teams. Het team met de hoogste score kreeg na afloop de sportiviteitsbeker uitgereikt. Deze viel uiteindelijk ten deel aan het Harlinger team, volgens de jury terecht en eerlijk gezegd volgens de Walking Footballers ook! Er was volgens de jury geen wanklank te horen. Het is min of meer gebruikelijk dat er geen standen worden bijgehouden. Hoewel de Harlingers niet alle wedstrijden hebben gewonnen, kon toch van een geslaagd toernooi worden gesproken.