HEERENVEEN - Het is SC Heerenveen gelukt om voor de tweede keer dit seizoen in eigen huis van Feyenoord te winnen. In de kwartfinale van de KNVB-beker werd het na een knotsgek duel 4-3 voor de Friezen die daardoor in de halve finale mogen uitkomen tegen Ajax. Een rode kaart voor aanvoerder Steven Berghuis bleek uiteindelijk het kantelpunt

Voor de rust was de ploeg van Dick Advocaat duidelijk nog niet bij de les. De Friezen kregen teveel ruimte en profiteren hier al na een kwartier van toen Rami Kaib werd weggestuurd door Mitch van Bergen en de bal in de bovenhoek ramt: 1-0. Na die goal worden de gasten wel iets beter, maar men weet de thuisploeg vooralsnog niet te verontrusten.

Een opsteker voor de Rotterdammers volgt kort na rust als Bryan Linssen, wellicht met wat geluk, de gelijkmaker laat aantekenen. Kort hierna krijgt Heerenveen de uitgelezen kans op een hernieuwde voorsprong na een wilde actie van Nick Marsman. Joey Veerman mag aanleggen vanaf elf meter, maar Marsman maakt zijn fout goed en keert de strafschop. In de tegenstoot slaat Feyenoord gelijk toe als Linssen de bal bij Steven Berghuis bezorgt die koel afmaakt. Kort hierop zijn de rollen volledig omgedraaid als Lutsharel Geertruida ook nog eens de 1-3 tegen de touwen kopt na aangeven van Marco Senesi.

Toch blijkt het nog niet gespeeld als kort hierna aanvoerder Steven Berghuis de fout ingaat. Na een overtreding op Kaib krijgt hij zijn tweede gele kaart en kan inrukken. Het blijkt het kantelpunt van de wedstrijd en voor de thuisploeg het sein om er een tandje bij te gooien. Tien minuten voor tijd weet de net ingevallen Benjamin Nygren de aansluiting te vinden nadat eerst Henk Veerman op de paal kopt. Siem de Jong maakt kort hierna ook de gelijkmaker. De paniek slaat volledig toe bij Feyenoord dat alleen nog mag hopen op een verlenging, maar zelfs dat is de Rotterdammers niet gegund. Vlak voor tijd beslist De Jong namelijk het duel in Fries voordeel: 4-3.