HEERENVEEN - SC Heerenveen heeft zich woensdagavond weten te plaatsen voor de kwartfinale van de KNVB-beker. In het Abe Lenstra Stadion speelde ploeg van trainer Johnny Jansen met 2-2 gelijk tegen Willem II, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Hierin was de thuisploeg de gelukkigste.

De gasten kwamen na twintig minuten op voorsprong door Pavlidis. Na de rust wist Faik vanaf de strafschopstip gelijk te maken en kwam Heerenveen op voorsprong door een eigen doelpunt van Saddiki. Tien minuten voor tijd bracht Dankerlui de Tilburgers weer langs de Friezen.

In de verlenging werd er vervolgens niet gescoord waardoor er penalty's genomen moesten worden. Terwijl Willem II tweemaal faalde vanaf elf meter eed de thuisploeg dit maar één keer en was het uiteindelijk Ejuke die de beslissende achter keeper Wellenreuther schoot.

In de kwartfinale speelt SC Heerenveen thuis tegen de winnaar van Fortuna Sittard-Feyenoord die komende dinsdag wordt uitgespeeld nadat deze dinsdag bij een 1-1 stand in de 63e minuut gestaakt werd.