HARLINGEN - Óók bij fc Harlingen is dit het geval. Kijk maar eens naar Järvi Koornstra! Bij fc Harlingen krijgt hij iedere woensdag keeperstraining van Klaas Schoot en Egbert-Jan Panbakker en iedere zondagochtend is Järvi in Leeuwarden te vinden waar hij bij Sierd van den Berg keeperstraining krijgt.

Bij ONS Sneek kwam hij door de eerste selectieronde en afgelopen weekend mocht hij zijn keepers kwaliteiten tonen in Nieuwegein. Hij had zich namelijk gekwalificeerd voor de Jonger Oranje Finals en ging bij SV Geinoord samen met andere kinderen de strijd aan voor dat ene felbegeerde plekje in het officiële Jonger Oranje team.

Scouts van o.a. Ajax, Feyenoord, Heerenveen, AZ, Sparta en PSV waren aanwezig en observeerden de kwaliteiten maar zeker ook het plezier wat alle kinderen daar beleefden. En het resultaat? Met het team waarin Järvi zat hebben ze het toernooi gewonnen. Helaas (nog) niet geselecteerd voor het Jonger Oranje Team maar plezier hebben ze zeker gehad die dag! En met deze ervaring rijker wordt er gewoon weer lekker getraind en volop gevoetbald en gekeept bij fc Harlingen. En wie weet staat er deze zaterdag wel weer een scout langs de lijn...