HARLINGEN -Op de velden van HMHC wordt de komende week nog volop getraind. Alle teams trainen door tot het begin van de vakantie van de basisscholen. Dan is het even rustig, maar begin augustus begint het direct weer. Dit zijn al de nieuwe teams voor het komend seizoen, waarvan de KNHB nu verwacht dat we in september weer competitiewedstrijden kunnen gaan spelen. Iedereen heeft daar ook weer zin, maar het is nog even afwachten of dat dan ook weer kan.

Intussen gaat de verdere voorbereiding van het komende seizoen door. Er wordt gewerkt aan een startdag, waarbij we alle teams en ouders op de club uitnodigen om afspraken voor het nieuwe seizoen te maken. De exacte datum in augustus volgt nog.

En dan hebben we nog het technisch kader van HMHC: onze hoofdtrainers. Op dit moment worden de laatste afspraken hierover gemaakt, zodat we ook komend jaar een jong en enthousiast team hebben.

Mooie samenwerking tussen Hockeyclub Harlingen en KieN
Toen het Covid-19 virus steeds meer invloed kreeg in Nederland, werd de druk in sommige gezinnen ook meteen groter. Kinderen mochten ineens niet meer naar school en naar buiten en zaten thuis waar de spanningen ook toenamen. Ineens ben je heel veel samen. Binnen KieN vinden we persoonlijk contact belangrijk en hoe doe je dat dan in corona tijd? Er ontstond al snel het idee om dan naar buiten te gaan. Daar kan je goed alle corona regels naleven en is bovendien de kans op besmetting veel kleiner. Het contact met HMHC was snel gelegd en binnen een paar dagen was ook de gemeente akkoord met “KieN op het veld”.

Systeemtherapeut Ina Mast en psychodramatherapeut Emiel Lafeber bieden een ervaringsgerichte therapie aan waarin beide vakgebieden elkaar aanvullen en versterken. In de therapie met echtparen staat het herkennen en ervaren van negatieve patronen vaak centraal. Met gezinnen gaan we op zoek naar wensen, hoe zouden jullie het willen in je gezin? Gezinnen kunnen op speelse wijze oefenen met in bijvoorbeeld samenwerken of elkaar beter leren te snappen. Zowel bij echtparen als bij onze gezinnen is ontspanning en humor een belangrijk onderdeel.

Vignet: een gezin ouders en twee kinderen (6 en 9 jaar) hebben een pittige tijd achter de rug. Oma is overleden en iedereen gaat hier op zijn eigen manier mee om. Er over praten is best lastig. Om alle emoties van iedereen een plek te kunnen geven, leggen we allemaal hoepels op de grond. Elke hoepel staat voor een emotie. Samen met het gezin halen we herinneringen op van oma, mooie en verdrietige. Bij elke verhaal mag je in een hoepel (of meerdere) gaan staan om te vertellen hoe het voelt. Iedereen mag/kan zijn eigen emotie hebben bij een verhaal en wordt op deze manier zichtbaar en voelbaar. Het krijgt een plek binnen het gezin.

KieN biedt specialistische GGZ-hulp aan (jonge) kinderen en volwassen, specifiek in de context van het gezin. KieN is een jonge dynamische organisatie waar de oorsprong in Sneek ligt. Per 1 augustus opent KieN een vestiging in Harlingen voor kinderen, jongeren en hun gezinnen.

HMHC, we willen jullie ook langs deze weg hartelijk bedanken voor jullie gastvrijheid!