HARLINGEN - HMHC Harlingen heeft afgelopen week weer veel meegemaakt en hebben ook een spannende planning voor komende week. In dit overzicht staan alle bezigheden van afgelopen week en de planning voor week 10.

HMHC Heren beginnen met winst na winterstop

De Heren van HMHC zijn de voorjaarcompetitie goed begonnen. De inhaalwedstrijd tegen Daring begon met een achterstand van twee punten. Al hadden de Harlingers veldoverwicht, toch wisten ze niet te scoren uit vele kansen. Na de rust werd de druk op de verdedigers uit Veendam opgevoerd en zo ontstonden meer kansen. In het laatste kwart liet de thuisploeg zijn tanden zien. Met 2-3 op het bord moesten ze knokken om nog wat te halen. De achterstand werd rechtgetrokken en op de valreep scoorden de Harlingers de 4-3. De Heren zijn klaar voor de rest van het veldseizoen.

Terugblik zaalseizoen
In de maanden december, januari en februari wordt er door de teams van HMHC in de zaal gehockeyd. Zaalhockey is uitstekend voor techniek, positiespel en natuurlijk voor het teamgevoel, omdat je gewoon door kunt spelen in de winterperiode. Het is in het voorjaar dan ook altijd merkbaar op het veld als spelers de hele winter doorgespeeld en getraind hebben in de zaal! Trainen gebeurt zowel in Harlingen als in Franeker. Helaas is er in Harlingen onvoldoende zaalruimte, vandaar dat de teams moeten uitwijken. Ook de thuiswedstrijden worden zowel in onze eigen Waddenhal als in De Trije in Franeker gespeeld. Zo’n 50 scheidsrechters hebben de thuiswedstrijden gefloten, een hele klus die weer prima geklaard is. Ter voorbereiding is er zelfs een clinic in Amsterdam gevolgd bij Robert Tigges, de coach van de dames van Amsterdam (landelijke hoofdklasse) en zelf topzaalhockeyer. Er hebben deze winter weer vele teams in de zaal gespeeld. Van de F-jes tot aan de senioren, op alle niveaus binnen HMHC. Er werden wedstrijden gewonnen en verloren, en MB1 is zelfs kampioen geworden, maar er is vooral met veel plezier en inzet gehockeyd in de maanden dat we vanwege het weer niet op het veld terecht kunnen. Ook komend seizoen zullen ze weer veelvuldig in de zaal spelen, waarbij ze ernaar streven dat iedereen gaat zaalhockeyen.

Meiden MD1 in nieuwe jassen

Afgelopen vrijdag 28 februari was het dan zover. In de eerste week van dit jaar, waarin de meiden van HMHC D1 de trainingen op het veld hervatten, was daar een grote verrassing verzorgd door een van de ouders van het team. Arjen Hameter heeft zich opgeworpen als sponsor van de meiden D1 waar zijn dochter Bente ook deel van uitmaakt. Hij heeft de meiden in een prachtig vest gestoken waarop de achterkant de naam van zijn bedrijf, "Sterk Standbouw" prijkt. De vesten werden uitgereikt door zijn dochter Bente. De meiden hebben het vest niet meer uitgehad tijdens de training, zo trots!

Nuttige oefenwedstrijd MB1 in Lelystad
Afgelopen zaterdag speelden de MB1 een oefenwedstrijd tegen Lelystad ter voorbereiding op hun competitie in de landelijke subtop-klasse. Na een koude strijd met een bak regen en harde wind eindigde de wedstrijd in 1-2 winst voor de Harlinger meiden. Zij hebben dan ook niet alleen lekker gehockeyd, maar de begeleiding van de meiden heeft goede aandachtspunten mee naar huis kunnen nemen. Ook de meiden zelf hebben huiswerk meegekregen om medezeggenschap te hebben over wat ze komende tijd gaan laten zien. Het zal een zware competitie worden, maar de meiden hebben er erg veel zin in!

Goede opkomst bij ledenvergadering
Afgelopen donderdagavond vond een algemene ledenvergadering plaats in het clubhuis van HMHC. In een vol clubhuis deed het bestuur verslag van het vorige seizoen en werden de financiële cijfers doorgenomen. HMHC is een bloeiende vereniging met bijna 300 leden, iedere zaterdag en zondag is er volop activiteit aan de Westerzeedijk. Voorzitter Frank Burkels legde de aanwezige leden uit dat een contributieverhoging echter nodig is, omdat HMHC voortdurend investeert in hockey en haar trainers en de kosten jaarlijks stevig toenemen. Dit werd met algehele stemmen aangenomen. Het bestuur kreeg decharge over vorig jaar, waarna penningmeester Angela Bouma aftrad en Hans Rienks als nieuwe penningmeester werd benoemd. Ook werd gesproken over de integratie van zaal- en veldhockey, zodat het vanzelfsprekend wordt dat zoveel mogelijk leden zowel hockeyen op het veld als in de zaal. In de volgende ledenvergadering in mei wordt dit wederom besproken in de aanloop naar het volgende seizoen.

Ook dit voorjaar weer gratis Funkey hockey voor 4 en 5 jarigen
Bij HMHC hebben ze een bloeiende jongste jeugd afdeling. Zo’n 30 jongens en meisjes hockeyen een of twee keer per week aan de Westerzeedijk onder begeleiding van ervaren hoofdtrainers en actieve jeugdtrainers. De jongste groep (4 en 5 jaar) noemen ze Funkey hockey (Fun is the key), daarna gaan de kinderen door naar de F-jeugd (6 en 7 jaar). De Funkeys trainen wekelijks op vrijdag en de F’jes trainen zelfs twee keer: op woensdag en vrijdag, waarbij ze ook nog wedstrijden spelen op zaterdagochtend.
In de afgelopen ledenvergadering is besloten om het mogelijk te maken dat de Funkey groep gratis kan hockeyen. Ook blijven ze vanuit HMHC activiteiten voor en op scholen organiseren, zodat iedereen kennis kan maken met hockey. Dus heeft jouw zoon of dochter zin om lekker buiten te sporten en interesse in teamsport, kom dan vooral eens langs voor een proeftraining.

Trimhockeyers spelen gewoon door op het veld
In Harlingen staan zowel op vrijdagavond als maandagavond twee groepen met trimhockeyers op het veld. Zij trainen ook in de winterperiode gewoon buiten door, zolang het weer (geen vorst) dit toelaat. Trimhockey teams bestaan uit zowel dames als heren en zijn gericht op iedereen die wil (leren) hockeyen. Dit zijn vaak ouders van leden, maar ook dames of heren die ooit al eens gehockeyd hebben of gewoon lekker een keer in de week buiten willen sporten.
Een keer per maand spelen de trimmers een aantal wedstrijden tegen teams van de andere hockeyclubs in Friesland. Op de maandag voor de kerstvakantie werd bijvoorbeeld in Leeuwarden een wintertoernooi gespeeld door Leeuwarden, Drachten, Sneek en een team uit Harlingen. De uitslagen worden niet bijgehouden, maar het was weer een geslaagde en gezellige avond met wederom een prima derde helft.
Ook zin om met hockey te beginnen of het weer op te pakken? Je bent van harte welkom om mee te trainen op maandagavond om 20.00 uur (heren en dames) of op vrijdagavond om 18.45 uur (dames) aan de Westerzeedijk.

Komende zondag Super Sunday
Op zondag 8 maart a.s. wordt alweer de eerste Super Sunday van dit voorjaar georganiseerd. Alle zondagteams spelen dan thuis, dus zowel Dames 1 als Dames 2, Heren als Veteranen. De hele dag is er hockey en gezelligheid (muziek, hapje en drankje) aan de Westerzeedijk. Kom dus vooral kijken, ook voor onze jonge leden is er natuurlijk gelegenheid om zelf te hockeyen.

Programma thuiswedstrijden Westerzeedijk

Zaterdag 7 maart
9.00 uur MF1 – Sneek
10.00 uur MD1 – Eelde
10.30 uur MD2 – Leeuwarden
12.30 uur MC1 - Assen
13.30 uur JC1 – Sneek
15.00 uur MB3 - Sneek

Zondag 8 maart
10.15 uur Veteranen – Roden
11.45 uur Dames 2 – GHBS
13.15 uur Dames 1 – Meppel
14.45 uur Heren 1 - Meppel