HARLINGEN - Deze week hoorden we van het kabinet dat de corona-maatregelen nog verder aangescherpt worden. Een van de genoemde maatregelen is een avondklok, waarbij na 20.30 uur niemand meer op straat mag zijn zonder geldige reden. Mocht dit inderdaad door gaan, dan zorgt HMHC ervoor dat alle trainingen voor de jeugd gewoon door kunnen gaan en de hockeyende jeugd gewoon op tijd thuis kan zijn.

Aanvangstijden of eventueel trainingsdagen zullen dan worden aangepast. Ook nu weer vanuit het uitgangspunt: juist als kinderen veel thuis zitten is het van groot belang dat ze kunnen sporten en sociale contacten met vrienden en vriendinnen op het hockeyveld door kunnen gaan.

Op het moment van schrijven van dit stuk was de exacte invulling van de avondklok en de ingangsdatum nog niet bekend. Zodra dit wel bekend wordt, worden alle leden van HMHC door de TC geïnformeerd over de exacte wijzigingen in het trainingsschema.

Bij slecht weer geen trainen
In de winterperiode wordt er bij HMHC gewoon op het veld doorgetraind, van de jongste Funkeys van 4 en 5 jaar tot de A-junioren. De seniorenteams kunnen helaas momenteel niet trainen, vanwege de overheidsmaatregelen. Als het echter te koud is, dan gaat de training niet door. Want het moet zowel veilig zijn, en dus niet te glad, als leuk blijven voor spelers en trainers. Houdt de social media en website van HMHC dus dagelijks in de gaten, daarop vind je informatie als de training van jouw team niet doorgaat.

Beweegteam Harlingen: Winter Games met onder meer hockey
Vanuit de gemeente Harlingen is een mooi initiatief gestart om de Harlinger jeugd meer te laten bewegen en sporten en kennis te laten maken met verschillende sporten: het Beweegteam Harlingen. HMHC ondersteunt dit van harte, ook vanuit de bijdrage aan het Harlinger Sportakkoord. Het Beweegteam Harlingen organiseert de komende tijd de Winter Games, met activiteiten als boot camp, freerunning, panna-voetbal en hockey. Via de social media van het Beweegteam Harlingen en HMHC kun je informatie vinden over data en aanmelden. Ook een mooie manier om kennis te maken met hockey!