HARLINGEN - Het is intussen een gewoonte geworden: kijken en luisteren naar de persconferentie van de regering of er wellicht alweer meer gesport mag worden. Afgelopen dinsdag werd hier helaas nog niets over gezegd. Dat betekent dat er dus geen veranderingen zijn voor de trainingen en onderlinge wedstrijden van HMHC. Uiteraard blijven van alle COVID maatregelen gelden, kom dus niet trainen als je niet fit bent!

Meiden MB1 organiseren zelf extra training

Alle teams van HMHC trainen gewoon door, ook in de winterperiode, ook in deze tijd van lockdown en avondklok. Van de jongste Funkeys (4-5 jaar) tot de A-jeugd. Dit alles vanuit de gedachte dat juist nu het van belang is dat kinderen kunnen sporten en elkaar kunnen ontmoeten. En dan zijn er teams, MB1 is daar een van, die zo graag hockeyen dat ze zelf een extra training organiseren.
Afgelopen zaterdag was weer zo’n moment. De meiden hadden zelf twee trainers gevraagd en met hen een leuk programma georganiseerd. Ze hadden met de technische commissie afgesproken dat ze het veld op konden en daardoor lekker 2 uur extra trainen. Ook bij de ouders waren er vele positieve reacties op dit idee, wat wellicht andere teams ook weer op ideeën brengt.

Winterweer? Wintergames!
Komende week verwacht Piet Paulusma winterweer. Bij vorst en sneeuw is een hockeyveld te glad, met kans op blessures. Dan wordt er dus mogelijk niet getraind. Houdt LISA en de social media van HMHC dus goed in de gaten of jouw training wel doorgaat!
HMHC ondersteunt de Wintergames van het Beweegteam natuurlijk. Juist nu is het belangrijk dat jeugd kan sporten en bewegen. Informatie over de andere activiteiten, zoals boot camp, panna voetbal en freerunning, vind je op de social media van het Beweegteam, HMHC en de andere sportclubs in Harlingen.
De data waarop het Beweegteam Harlingen hockey clinics organiseert zijn intussen bekend. Op 19 februari om 16.00 uur voor de jeugd van 13 tot en met 17 jaar. Op 25 februari om 14.00 uur voor de jeugd van 4 tot en met 12 jaar. Aanmelden is verplicht, vol is vol! Aanmelden kan via beweegteamharlingen@sportfryslan.nl. Een mooie manier om kennis te maken met hockey!

Hockey al vanaf 4 jaar: de Funkeys!
Mocht je na zo’n clinic enthousiast zijn om te komen hockeyen, dan kun je natuurlijk altijd een keer vrijblijvend mee komen trainen met een team van jouw leeftijd. Dat kan al vanaf 4 jaar, bij de Funkeys. Deze enthousiaste groep jongens en meisjes traint op woensdagmiddag om 16.00 uur op het veld aan de Westerzeedijk. En hockey voor 4 en 5 jarigen is gratis. Wel graag even aanmelden via TC@Harlingermhc.nl.

Digitale trainersbijeenkomst groot succes
HMHC werkt met twee hoofdtrainers, Joyce Heida en Onno Jan Onnes, en een groot aantal zelf opgeleide jonge trainers. Ieder jaar is er veel aandacht voor de opleiding en begeleiding van deze jongens en meisjes. Ze spelen natuurlijk zelf hockey maar trainen daarnaast ook een of twee teams. In overleg met de hoofdtrainers bereiden zij trainingen voor, geven ze en kijken ook met elkaar terug of het goed is gegaan. Zeer leerzaam en HMHC is er trots op dat er zo voor ieder team twee trainers zijn die de trainingen geven.

In deze tijd is het echter lastig om bij elkaar te komen in het clubhuis. Daarom werd er afgelopen week een digitale trainersavond gehouden. Via Teams werd er met elkaar overlegd en in subgroepen werd gesproken over wat er bij iedereen goed gaat en waar nog wat te leren valt. Nuttige feedback tijdens een zeer geslaagde trainersbijeenkomst.