HARLINGEN - Het bericht kwam toch wat onverwacht: in de persconferentie van de regering werd deze week bekend gemaakt dat ook de sporters van 27 jaar en ouder weer het veld op mogen. Weliswaar in groepen van maximaal 4 en met 1,5 meter onderlinge afstand, maar het maakt wel mogelijk om weer te beginnen.


Goed nieuws voor de Trimgroepen en Veteranen van HMHC, die daar nog niet op hadden gerekend. Na de start van de Dames en de Heren kunnen zij ook weer beginnen met trainen. De exacte startdata worden nog bekend gemaakt. De KNHB is zelfs nog wat optimistischer en hoopt komend voorjaar de competitie weer te kunnen starten. Dat wachten we natuurlijk gewoon af, maar het is een mooie stap dat alle teams van HMHC nu weer het veld op kunnen.

Dames en Heren teams speelden eerste wedstrijd
Na vele maanden wachten was het afgelopen week dan zover. De Dames en Heren van HMHC konden weer beginnen met trainen. Er werd reikhalzend naar uitgekeken en de sfeer zat er direct goed in met een prima opkomst bij beide teams. En dus kon er ook afgelopen zondag eindelijk weer een onderlinge wedstrijd worden gespeeld. Het was even wennen, en er werd de dagen erna veel gesproken over spierteam, maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat ze weer los konden!

Vrijdag Funkey hockey voor 4 en 5 jarigen
Iedere vrijdag om 16.00 uur stroomt het veld van HMHC vol met de allerjongste hockeyers. Het is de Funkey groep van 4 en 5 jarigen die vol enthousiasme samen speelt en sport op het veld. Goed voor de motorische ontwikkeling en zo leren ze spelenderwijs de basis van hockey. Ook iets voor jouw zoon of dochter? Jullie zijn van harte welkom! Wel graag even aanmelden via TC@Harlingermhc.nl.

Alweer gasten bij HMHC
Het was een bijzonder gezicht afgelopen zaterdag. Op het ene veld speelden de meiden van MB1 en MB2 een onderlinge wedstrijd, op het andere veld stonden de sporters van Spring Dragon hun oefeningen in Haedongkumdo, een Koreaanse verdedigingskunst, te doen. Door wat te schuiven met de planning maakt HMHC al een aantal weken ruimte voor andere sportverenigingen die anders nergens terecht kunnen. ‘Normaal gesproken sporten we in de dojo van de Waddenhal, maar daar mogen we nu nog niet in vanwege alle corona-maatregelen. Dan is het prachtig dat we het hockeyveld kunnen gebruiken!’ aldus trainer Frank Heininga van Spring Dragon.

Start to hockey!
Wat ga jij doen als we straks na de lockdown weer gewoon mogen sporten? Na het vele binnen zitten en thuiswerken ben je op maandagavond en vrijdagavond van harte welkom om kennis te maken met hockey en lekker buiten te sporten. In de twee trimhockey groepen van HMHC (maandagavond een gemengde groep en vrijdagavond een damesgroep) is ruimte om te beginnen met hockeyen. Onder het motto Start to hockey! kun je in een aantal weken de basis onder de knie krijgen en ontdekken of de sport bij je past. Interesse of meer weten? Je kunt terecht bij Erik Kappert via 06 – 44 07 87 18 of stuur een berichtje aan TC@Harlingermhc.nl.