HARLINGEN - Er is lang op gewacht, maar afgelopen week kwam dan eindelijk het goede nieuws voor de buitensport: er mogen vanaf 5 juni weer wedstrijden buiten de eigen vereniging worden gespeeld. Weliswaar in eerste instantie alleen voor de jeugd tot en met 18 jaar maar ook voor de volwassen hockeyers en hockeysters lijken er vanaf 1 juli echt weer meer mogelijkheden te zijn. Ook mogen kleedkamers, douches en kantine weer open. Kortom, dit bijzondere hockeyseizoen krijgt op deze wijze toch nog een mooie afsluiting!


Vanaf 5 juni weer jeugdwedstrijden
Met alle Friese clubs en de KNHB is intussen overleg geweest over het weer gaan spelen van onderlinge wedstrijden. Overal staat men te trappelen om weer te beginnen. Dat betekent dus dat er vanaf 5 juni weer overal gehockeyd gaat worden. Vanwege de resterende maatregelen van de overheid mag er alleen in de regio worden gehockeyd, maar daar is dus meer dan genoeg animo om nog een aantal leuke wedstrijden te spelen.

Drie weekenden jeugdhockey
Concreet betekent dit dat alle jeugdteams van HMHC in drie weekenden wedstrijden zullen spelen tegen teams van andere Friese clubs. Dat gaat om 12, 19 en 26 juni a.s. Het exacte programma wordt op dit moment door de KNHB uitgewerkt en komt op korte termijn beschikbaar. Houd ook de app groep van je eigen team goed in de gaten. Daarnaast blijven ook de Dames en de Heren teams gewoon hun onderlinge wedstrijden spelen op de zondagen.

Toch nog aantal RIVM maatregelen
Hoewel er dus weer meer mag, blijven er nog wel een aantal RIVM maatregelen van toepassingen. Op de site van HMHC staat het actuele NOC NSF Sportprotocol. Voorlopig is er nog steeds geen publiek toegestaan bij de wedstrijden en trainingen. Alleen spelers, speelsters, trainers, coaches en anderen die een rol hebben rondom de velden mogen aanwezig zijn. Helaas mogen senioren, ouder dan 18 jaar, nog geen wedstrijden spelen. Ook blijft naast het veld de 1,5 meter richtlijn van toepassing. En, zoals steeds, ben je niet fit, kom dan niet trainen of spelen.

Gratis hockey groot succes
De afgelopen weken hebben vele Harlingers kennisgemaakt met hockey bij HMHC. Dit is gratis tot de zomervakantie wat leidde tot vele nieuwe hockeyers en hockeysters van alle leeftijden, van de Funkeys tot de Trimmers. De actie loopt nog een aantal weken. Je kunt nog meedoen! Kom ook gerust mee met een vriend of vriendin om mee te doen bij een team voor jouw leeftijd. Wel graag even aanmelden via de site van HMHC.

EK Hockey in Amsterdam
Van 4 tot en met 13 juni vindt in Amsterdam het EK Hockey voor Dames en Heren plaats. Daar kun je gewoon naartoe en er zijn nog kaarten. Er zijn al teams van HMHC die gezamenlijk gaan. Een mooie kans om dichtbij en laagdrempelig tophockey te zien!

Familiedag 4 juli?
Het is traditie dat HMHC het seizoen afsluit met een familiedag. Hockey is een echte familiesport, voor (groot)vaders en (groot)moeders, voor broertjes en zusjes. Op de HMHC familiedag hockeyen deze allemaal samen, met veel gezelligheid op en rond het veld, ook na de onderlinge wedstrijden. Het is nog even afwachten of het allemaal mag en kan, maar binnen HMHC wordt voorzichtig nagedacht om toch dit jaar nog een Familiedag te organiseren. Houdt dus zondag 4 juli, de laatste zondag voor de zomervakantie, vrij. Binnenkort wordt hierover meer bekend.