HARLINGEN - Na de goede berichten vanuit de overheid over versoepeling van maatregelen voor sporters is er door vele vrijwilligers bij HMHC hard gewerkt om komende drie weekenden weer te kunnen hockeyen. Vorige week zagen we al de blije berichten en gezichten van de voetballers van Zeerobben en FC Harlingen, deze week volgen de hockeyers en hockeysters van HMHC. Alle jeugdteams doen mee in de mini-competitie die de hockeybond heeft georganiseerd tussen de Friese hockeyclubs. Een enkel team gaat zelfs alweer de grens over naar Groningen en Drenthe. Aan alle teams, dus ook de senioren, kunnen weer trainen zonder beperkingen. Hieronder staat dus voor het eerst sinds vorig jaar weer een wedstrijdprogramma.

Een vereniging ben je met elkaar
De voorbereiding om weer te kunnen hockeyen werd met vereende krachten opgepakt. De technische commissie regelde de inschrijving van teams, de Wedstrijdsecretaris plande de wedstrijden, de scheidsrechtercommissie zorgde voor twee scheidsrechters/spelbegeleiders voor iedere wedstrijd, de barcommissie bestelde nieuwe voorraad en maakte de ouderplanning in de kantine, de kledingcommissie organiseerde een spoed-kledingruilavond en natuurlijk de coaches: zij staan er weer met hun teams. Allen dank, een vereniging ben je met elkaar!

Maatregelen blijven gelden, helaas geen publiek
Er zijn al weer veel versoepelingen, maar er blijven ook maatregelen van kracht. Als je niet fit bent, kom je niet hockeyen. En publiek is helaas nog niet toegestaan. Ouders die rijden met een team naar een uitwedstrijd mogen wél het complex op. In principe zijn kantines open, ook in Harlingen, maar het is niet zeker dat dat bij alle clubs het geval is. Op het veld is afstand houden niet nodig, om het veld geldt de 1,5 meter nog steeds. Laten we ook bij deze laatste loodjes ons nog wel aan alle maatregelen houden, in ieders belang. Mochten de maatregelen de komende tijd wel verder versoepeld worden, dan zal dat bij HMHC uiteraard weer direct doorgevoerd worden.

Brainstormavond op 17 juni
Op donderdag 17 juni speelt het Nederlands voetbalelftal om 21.00 uur een wedstrijd tegen Oostenrijk. Vooraf organiseert HMHC van 19.00 uur tot 20.30 uur een brainstormavond op de club. En ook veel hockeyers houden van voetbal, dus iedereen kan weer op tijd thuis zijn. Corona proof, in de buitenlucht en met voldoende ruimte. Het centrale thema is seizoen 2021-2022 en dan met name het verzamelen van ideeën om de inkomsten van de club, die dit jaar behoorlijk zijn teruggevallen, komend seizoen weer op orde te krijgen. Te denken valt aan acties maar ook sponsoring en uitbreiding van de Club van 100. Alle leden en ouders zijn welkom, samen kunnen we hier een succes van maken!

Balklandpark: er wordt gewerkt
De plannen voor het Balklandpark gaan de komende tijd in uitvoering. Voor HMHC betekent dat onder meer een nieuwe ingang, herinrichting van het voorterrein en het plaatsen en verplaatsen van hekwerk. En de omgeving wordt een stuk mooier natuurlijk. Er wordt dus de komende tijd gewerkt waarbij vrachtwagens grond aan- en afvoeren. Let dus goed op als je op de fiets komt!

Nog twee weken trainen, gratis meedoen
Er wordt nog twee weken getraind door de teams van HMHC, daarna gaan we de zomerperiode in en wordt er vanaf half augustus weer begonnen. Je kunt dus ook nog twee weken gratis meedoen! Kom ook gerust mee met een vriend of vriendin om mee te doen bij een team voor jouw leeftijd. Wel graag even aanmelden via de site van HMHC.

Familiedag zondag 4 juli? Save the date!
Het is traditie dat HMHC het seizoen afsluit met een familiedag. Hockey is een echte familiesport, voor (groot)vaders en (groot)moeders, voor broertjes en zusjes. Op de HMHC familiedag hockeyen deze allemaal samen, met veel gezelligheid op en rond het veld, ook na de onderlinge wedstrijden. Het is nog even afwachten of het allemaal mag en kan, maar binnen HMHC wordt intussen nagedacht om toch dit jaar nog een gezellige Familiedag te organiseren. Houdt dus zondag 4 juli, de laatste zondag voor de zomervakantie, vrij. Binnenkort wordt hierover meer bekend!


Programma komend weekend

Vrijdag 11 juni

19.45 uur MA1 - Leeuwarden

Zaterdag 12 juni

9.30 uur MixD1 - Quick Stick
10.20 uur Quick Stick - ME8-1
10.30 uur MC1 - Stix
11.00 uur MB2 - Lemmer
11.00 uur Leeuwarden - MB1
11.45 uur Sneek - MA2
12.00 uur Steenwijk - MC2
12.30 uur JC1 - HVA

Zondag 13 juni

12.30 uur Onderlinge wedstrijden Dames en Heren