HARLINGEN - Er is volop hockey in Harlingen in deze periode! Op de velden van HMHC wordt, uiteraard nog steeds rekening houdend met alle COVID maatregelen, op weekdagen getraind en worden ieder weekend onderlinge wedstrijden gespeeld. Maar ook op de verschillende scholen in en om Harlingen organiseert HMHC kennismaken met hockey, om zo bij te dragen aan sporten en bewegen voor jeugd en jongeren. En natuurlijk de Koningsspelen op vrijdag 23 april schoolhockey op vrijdag 30 april a.s.!

Jongens tegen de meiden
Het is een van de leuke dingen aan hockeyen: samen hockeyen met en tegen vrienden en vriendinnen. Al vanaf de allerjongste jeugd wordt er samen gespeeld en jongens- en meisjesteams spelen op latere leeftijd vaak tegen elkaar. En bij trimhockey is het dan weer helemaal gemengd.

Afgelopen zaterdag was weer zo’n moment. De jongens van JC1 speelden tegen de meiden van MB1. Ze kennen elkaar natuurlijk goed en vaak al lang, zitten bij elkaar in de klas, wonen bij elkaar in de buurt en komen elkaar op en rond het veld vaak tegen. Het werd een sportieve, leuke en spannende wedstrijd. Het werd uiteindelijk 3-2 voor de jongens, maar de afspraak over revanche is alweer gemaakt.

Sport BSO weer open

Het heeft even geduurd, maar sinds de versoepeling van de COVID maatregelen deze week is de Sport BSO op het complex van HMHC weer open. Dat betekent dat er na school weer heerlijk gesport kan worden door de jongens en meisjes. Ben je geïnteresseerd? Je vindt meer informatie op (website)
(foto Sport BSO weer open)

Schoolhockey en introductielessen

De trainers van HMHC zijn sinds de afgelopen week weer begonnen met schoolhockey en introductielessen op de verschillende basisscholen in Harlingen. Zo werd er gehockeyd op het sportveld in de speeltuin het Noorderkwartier met kinderen van ’t Wad. Verder worden er introductielessen gegeven bij het Baken, Middelstein, het Noorderlicht en de Sint Michaelschool, Een mooie manier om lekker buiten te sporten en kennis te maken met hockey.

Op vrijdag 30 april vindt dan het jaarlijkse schoolhockeytoernooi voor groepen 3 en 4 plaats. Op de velden van HMHC aan de Westerzeedijk gaan de leerlingen onderlinge wedstrijden spelen onder begeleiding van HMHC.

Koningsspelen

Ook bij de Koningsspelen, op vrijdag 23 april, wordt er volop gehockeyd in Harlingen en omstreken. De trainers van HMHC zijn dan actief bij ’t Wad en het Baken.