HARLINGEN - Alle teams van HMHC kunnen intussen weer het veld op. De jeugd heeft de hele winter buiten doorgetraind. De Dames en Heren teams zijn sinds twee weken weer lekker aan het sporten. En ook de Veteranen en Trimhockeyteams (maandag en vrijdag) gaan weer het veld op. We zien echter ook dat we nog niet van covid-19 af zijn en dat we rekening moeten blijven houden met alle maatregelen. Zowel tijdens de trainingen als in de weekenden, wanneer er onderlinge wedstrijden worden gespeeld.


Samengevat gelden met ingang van 16 maart voor de buitensport de volgende regels:
(Jongste) jeugdteams mogen zonder beperkingen trainen en intern binnen de vereniging onderlinge wedstrijden spelen. Zij mogen geen competitie spelen.

Jongeren en jong volwassenen t/m 26 jaar mogen in teamverband trainen en binnen de vereniging onderling wedstrijden spelen. Zij mogen geen competitie spelen.

Senioren van 27 jaar en ouder mogen in groepjes van maximaal vier personen en met anderhalve meter afstand trainen. Zij mogen geen onderlinge wedstrijden of competitie spelen.

COVID maatregelen blijven van toepassing
Intussen zijn alle maatregelen welbekend, maar het is van belang dat iedereen zich er wel aan blijft houden. Dus: kom niet sporten als je niet fit bent, was regelmatig je handen, houd 1,5 meter afstand (senioren van 27 jaar en ouder), gebruik de gescheiden in- en uitgang, na de training of wedstrijd direct naar huis, geen toegang voor ouders en de kantine is gesloten. Uiteraard vragen we bij de jeugd de ouders om dit met hen te bespreken en zo nodig je kind tijdelijk niet te laten sporten.

Onderlinge wedstrijden
De komende weken zijn er iedere zaterdag en zondag onderlinge wedstrijden aan de Westerzeedijk. Op zaterdag speelt de jeugd, van Funkey en F-jeugd tot A-junioren. Op zondag spelen de Dames en de Heren. Houdt de website en de social media van HMHC en de app groepen per team in de gaten voor de exacte tijden van jouw team!

Vrijdag Funkey hockey voor 4 en 5 jarigen
Iedere vrijdag om 16.00 uur stroomt het veld van HMHC vol met de allerjongste hockeyers. Het is de Funkey groep van 4 en 5 jarigen die vol enthousiasme samen speelt en sport op het veld. Goed voor de motorische ontwikkeling en zo leren ze spelenderwijs de basis van hockey. Ook iets voor jouw zoon of dochter? Jullie zijn van harte welkom! Wel graag even aanmelden via TC@Harlingermhc.nl.

Start to hockey!
Wat ga jij doen als we straks na de lockdown weer gewoon mogen sporten? Na het vele binnen zitten en thuiswerken ben je op maandagavond en vrijdagavond van harte welkom om kennis te maken met hockey en om lekker buiten te sporten. In de twee trimhockey groepen van HMHC (maandagavond een gemengde groep en vrijdagavond een damesgroep) is ruimte om te beginnen met hockeyen. Onder het motto Start to hockey! kun je in een aantal weken de basis onder de knie krijgen en ontdekken of de sport bij je past. Interesse of meer weten? Je kunt terecht bij Erik Kappert via 06 – 44 07 87 18 of stuur een berichtje aan TC@Harlingermhc.nl.

Jeugdfonds Sport en Cultuur: sport voor iedereen
Je gunt het ieder kind: lekker sporten met vrienden en vriendinnen. Maar niet in alle gezinnen zijn de financiële middelen aanwezig om dat mogelijk te maken. Hockey is voor 4 en 5 jarigen kosteloos om alle drempels weg te nemen. Voor oudere kinderen die willen hockeyen kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Zij betalen de contributie en de benodigdheden zoals kleding, stick en schoenen. Een prima idee, waar HMHC ook nu al aan meewerkt. Op https://jeugdfondssportencultuur.nl/hockey/ vind je alle informatie om je hiervoor aan te melden.