HARLINGEN - Na een wat rustiger periode in de meivakantie wordt er weer volop gehockeyd aan de Westerzeedijk. Van de jongste Funkeys tot de senioren, alle teams staan weer op het veld. Hoewel de nieuwste versoepelingen van de overheid weinig nieuws opleverden, kunnen nu alle senioren gewoon weer trainen. Al gelden voor de groepen van 27 jaar en ouder nog wel dat ze 1,5 meter afstand moeten houden.


Verder nog geen nieuws over meer ruimte voor wedstrijden of even kijken bij spelende kinderen. HMHC hoopt voor de zomer nog wel op wat meer ruimte, maar het blijft afwachten. Heel voorzichtig wordt er gedacht aan een Hockeykamp en een Familieweekend als afsluiting van dit bijzondere seizoen. Intussen zijn de voorbereidingen voor komend seizoen in volle gang en wordt hard gewerkt aan de indelingen van de teams.

Veel plezier bij de Funkeys
Iedere week spat het plezier er weer af als de jongste hockeyers van 4 en 5 jaar op het veld staan. Jongens en meisjes die samen sporten en de basis van hockey leren. Op vrijdagmiddag om 16.00 uur staan ze op het veld. Meedoen mag altijd, de groep groeit iedere week verder. Gewoon even aanmelden via de site van HMHC.
(foto Funkeys)

Brainstormavond op 17 juni
In de voorbereiding op komend seizoen vindt er op donderdag 17 juni a.s. een brainstormavond plaats voor alle ouders en leden van HMHC. Onderwerpen: activiteiten, vrijwilligers, sponsoring en van het komend seizoen samen een groot succes maken. Het programma volgt nog, maar de datum kan alvast genoteerd. Alle ouders en leden zijn welkom, samen zijn we HMHC!

Gratis hockey groot succes
In de hele stad en op scholen hangen de posters en op social media is het regelmatig te lezen: tot de zomervakantie kan iedereen gratis meehockeyen bij HMHC. En de oproep heeft tot veel enthousiasme geleid. Dat geldt voor alle leeftijden, van jong tot oud. Heb je bijvoorbeeld meegedaan met Schoolhockey en wil je het vaker proberen, kom dan gewoon langs! Er is ruimte in alle leeftijdsgroepen. Je kunt ook gewoon meekomen met een vriendje, vriendinnetje of kennis. Wel even aanmelden vooraf via de site van HMHC.

Ook komende weken Schoolhockey
Voor de meivakantie is er al volop gehockeyd door alle basisscholen in Harlingen. Tot de zomervakantie krijgt dit een vervolg. De trainers van HMHC verzorgen weer clinics op verschillende basisscholen. Zo zorgen we met elkaar voor sport en beweging bij kinderen, juist in deze tijd van toch nog steeds veel thuiszitten van groot belang voor onze gezondheid