HARLINGEN - Dit weekend gingen de leden van fc Harlingen niet fysiek de strijd met elkaar aan maar online! Het weekend stond in het teken van het online FiFa21 Toernooi.

Een FiFa Toernooi organiseren is voor fc Harlingen geen probleem. Sinds 2016 worden deze toernooien namelijk al georganiseerd bij de club alleen kon het dit keer niet in de kantine maar moest het online gebeuren. Ook dat bleek geen probleem en het weekend ging dan ook voortvarend van start. Na de voorrondes werd er gestart met de poulefase. Tegenstanders speelden in een poule van 4 waarbij er telkens één keer een “thuis” en één keer “uit” wedstrijd werd gespeeld. De standen werden doorgegeven en alleen de nummers 1 en 2 gingen door naar de knock-out ronde. Deze knock-outs werden zondag gespeeld waarna al snel duidelijk werd wie de halve finales wisten te bereiken.

Finales
Jesse Mulder was probleemloos door de poulefase heen gekomen en ook in de kwartfinale wist hij Remko Zandberg te verslaan (1-3 en 5-4). Jorret den Breejen was de poulefase ook vrij makkelijk doorgekomen. Pas in de kwartfinale, waar hij het opnam tegen Jarno Attema werd het iets lastiger. Maar ook dit keer winst voor Jorret (3-4 en 2-2) en dus werd er tegen Jesse gestreden om dat ene plekje in de finale. Met tweemaal winst voor Jesse (2-1 en 2-4) moest Jorret zijn plekje afstaan.

De andere halve finale ging tussen Evan van Sertima en Wessel Attema. In de poulefase waren zij elkaar al eerder tegengekomen en beide heren waren aardig aan elkaar gewaagd. Dit bleek in de halve finale ook het geval want het werd 1-1 en 2-2. Dus moest er een 3e wedstrijd aan te pas komen om te bepalen wie er in de finale tegen Jesse mocht spelen. Lang stond de 3e wedstrijd op 2-2 maar in de verlenging was het Wessel die de winnende 2-3 op het scorebord wist te zetten.

De finale wedstrijd ging dus tussen Jesse en Wessel. Ook nu werd er weer 1x uit- en 1x thuis gespeeld. Jesse wist uiteindelijk deze finale pot te winnen met 2-1 en 1-5 en dus mag Jesse Mulder zich overduidelijk de grote winnaar van het online FiFa21 Toernooi noemen en wint hiermee een jaar lang Playstation Plus t.w.v. € 60,-

Uitslag:
1. Jesse Mulder
2. Wessel Attema
3. Jorret den Breejen
4. Evan van Sertima

Vanwege persoonlijke omstandigheden kon er nog geen foto gemaakt worden van de prijswinnaars. Deze volgt dus later. Organisatoren Evan van Sertima en Finn Koornstra waren het brein achter het organiseren van het online FiFa21 Toernooi en zij kijken terug op een succesvolle online editie en bedanken iedereen voor hun hulp en deelname!