HARLINGEN - Jeugdoverzicht fc Harlingen

Strijd, inzet, stadsderby, plezier, deceptie, wereldgoals, foto’s, winst en verlies zijn de kernwoorden van afgelopen weekend. Bijna alle jeugdteams van fc Harlingen kwamen in actie in zowel beker- als competitiewedstrijden. Hoe het afgelopen weekend ging? Tijd voor een overzichtje:

Fc Harlingen JO8, JO9, JO10
Wanneer je in deze leeftijdscategorie speelt worden de standen niet bijgehouden door de KNVB. Toch zijn er leuke wedstrijdverslagen te lezen op de website van fc Harlingen want de jongens en meisjes doen ontzettend hun best en beleven zoveel plezier in het spelletje. Dat wil je gewoon niet missen. Komend weekend opent JO10-1 om 9 uur de voetbalzaterdag bij fc Harlingen met een thuiswedstrijd waarbij Makkum JO10-2 op bezoek komt. JO9-1 speelt daarna om 10.00 uur tegen SJO DFC JO9-2. De spelers van JO9-2 reizen af naar Leeuwarden en gaan het opnemen tegen Blauw Wit JO9-7.

Fc Harlingen JO11, JO12
De jongens van fc Harlingen JO11-1 waren zaterdag niet te houden. Ze hadden enorm veel zin om eindelijk weer een wedstrijd te spelen na het abrupte einde van het vorige seizoen. In een thuiswedstrijd werd er gestreden tegen Tzummarum JO11-1. En de 12 fanatieke jongens van fc Harlingen die maar 1 doel voor ogen hadden, spelen en scoren, lieten zien dat ze er waren. Eindstand 14-0. Het nieuwe meisjesteam JO12-1G nam het in een thuiswedstrijd op tegen JO12-2G van Wykels Hallum en ging met een 1-0 voorsprong de rust in. Na rust begon Wykels furieus en kreeg fc Harlingen 3 goals om de oren. fc Harlingen bleef inzet tonen en dit werd beloont met een goal, 2-3! De gelijkmaker hing in de lucht, maar Wykels Hallum zette de eindstand op 2-4. Foto’s van Peter IJdema zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmQznvmh

Fc Harlingen JO13
Fc Harlingen JO13-1 miste zaterdag veel basisspelers en speelde daardoor rommelig. Tegenstander DFC JO13-1 maakte daar gebruik van en zij waren in de 1e helft dan ook de betere ploeg. Met supersnelle spitsen stond fc Harlingen binnen een kwartier met 3-0 achter. In de 2e helft een strijdbaardere JO13-1. De jongens konden elkaar veel beter vinden en waren ze in de 2e helft beter dan DFC. Vanuit 2 corners werd er gescoord en stond er zomaar 3-2 op het scorebord. Het werd nog spannend maar het bleef uiteindelijk 3-2 voor DFC.

Fc Harlingen JO15/MO15
De jongens van fc Harlingen JO15-1 waren door trainers Evan en Jelmer klaargestoomd om het in een thuiswedstrijd op te gaan nemen tegen Zeerobben JO15-2. Beter bekend als dé stadsderby van het Noorden. In de eerst helft was vooral de lat een sta-in-de-weg voor de thuisploeg. Achterin waren nauwelijks problemen waardoor beide ploegen met 0-0 de rust in gingen. In de tweede helft was fc Harlingen duidelijk de betere ploeg en de kansen werden nu omgezet in doelpunten. Een vrije trap, een afstandsschot, een geplaatst schot én een schitterend schot zorgden voor een dik verdiende overwinning van 4-0 in deze stadsderby. Foto’s van deze wedstrijd zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmQBZo9i en zijn gemaakt door Peter IJdema. De meisjes van MO15-1 namen het thuis op tegen AVC MO15-1 uit Sexbierum en ook hier was de ruststand 0-0. Na rust een beter en alerter fc Harlingen waardoor er 2 keer gescoord werd. Eindstand 2-0 winst.

Fc Harlingen JO17
JO17-1 nam het al vroeg op in en tegen Birdaard JO17-1 en wisten de 3 punten mee naar Harlingen te nemen. Eindstand 1-3. Hopelijk lukt dit aanstaande zaterdag ook wanneer ze de laatste bekerwedstrijd spelen in Drogeham tegen de JO17-1.

Fc Harlingen JO19
De tweede bekerwedstrijd tegen SDS JO19-1 werd een deceptie voor fc Harlingen JO19-1. In de veronderstelling een lekkere evenwichtige pot te gaan voetballen vanwege de resultaten van vorige week kwamen ze van een koude kermis thuis… Vanaf het 1e fluitsignaal werd al snel duidelijk dat SDS van een ander kaliber was. Met goed verzorgd voetbal werden de mannen van de fc Harlingen continue onder druk gezet en doelpunten konden ook niet lang uitblijven. Ruststand 3-0. Na de rust hetzelfde verhaal. Bij vlagen kwam er wel weer wat meer voetbal in de ploeg van fc Harlingen maar SDS zette daar een nog iets beter spel tegenover. Dit drukte de tegenstander nog maar even uit in nog 4 maal te scoren. fc Harlingen kon 5 minuten voor tijd de eer nog wat redden door de 7-1 te laten aantekenen en dit werd tevens de eindstand.

Jeugdprogramma fc Harlingen

• Zaterdag 12 september, thuis:
  • 09:00 fc Harlingen JO10-1 – Makkum JO10-2
  • 10:00 fc Harlingen JO9-1 – SJO DFC JO9-2
  • 11:30 fc Harlingen JO15-1 – Minnertsga JO15-1G (beker)
  • 13:00 fc Harlingen JO17-2 – Tzummarum JO17-1 (oefen)
  • 16:30 fc Harlingen JO19-1 – Waterpoort Boys JO19-1 (beker)

Zaterdag 12 september, uit:
09:00 Drogeham JO17-1 - fc Harlingen JO17-1 (beker)
09:00 St. Jacob JO12-1G - fc Harlingen JO12-1G
09:35 Blauw Wit JO9-7 - fc Harlingen JO9-2
10:00 Blauw Wit JO13-2 - fc Harlingen JO13-1G (beker)
10:00 Terschelling JO11-1G - fc Harlingen JO11-1
*wijzigingen voorbehouden

WEEKENDOVERZICHT SENIOREN FC HARLINGEN

Vrouwen 1 van fc Harlingen namen het in een spannende stadsderby op tegen de VR1 van Zeerobben. In plaats van een poule zoals bij de A Categorie werd er nu maar 1 bekerwedstrijd gespeeld en dus was het voor beide teams erop of eronder om de volgende ronde in de beker te bereiken. Zondagmiddag nam fc Harlingen 1 het tijdens de tweede bekerwedstrijd op eigen veld op tegen vv Lemmer. Hoe is het beide teams vergaan? En wat staat er voor komend weekend op het programma bij de senioren? Een klein overzichtje:

fc Harlingen VR1 – Zeerobben VR1
De beide teams waren aan elkaar gewaagd en over en weer waren er enkele goede kansen maar zowel Arwen als de keepster van de tegenstander stonden goed te keepen. Fc Harlingen ging meer druk zetten naar voren en dat resulteerde in de verdiende 1-0 voorsprong. Daarna kwam fc Harlingen nog een paar keer gevaarlijk door maar helaas, de bal ging naast of werden door de tegenstander gestopt. Vlak voor rust maakte Zeerobben dan toch de 1-1. Na rust kwam fc Harlingen andermaal op voorsprong door inzet van Inez. Na een diepe bal vanuit de verdediging van de tegenstander, die niet goed werd ingeschat door fc Harlingen, werd de gelijkmaker gemaakt. De wedstrijd kon beide kanten op en qua spel en inzet waren de dames van fc Harlingen sterker. Tóch lukte het niet om de winst naar zich toe te trekken en maakte Zeerobben de 2-3. Foto’s van deze wedstrijd zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmQBKSgp en zijn gemaakt door Peter IJdema.

fc Harlingen 1 – vv Lemmer
De thuisploeg kreeg al snel de eerste mogelijkheid toen Jesse Mulder namens fc Harlingen een vrije trap mocht nemen. Zijn inzet was echter niet hard genoeg om de Lemster doelman te verrassen. Na een minuut of tien was het Lemmer dat een aanval opzette op de rechtervleugel, maar Lolke Visser wist deze te keren. Wel leverde dit de gasten een hoekschop op. Deze werd door fc Harlingen niet goed verdedigd en Lemmer kon bij de tweede paal hard binnen koppen. fc Harlingen ging echter niet bij de pakken neerzitten en na een prima aanval zette Jasper de Jong fc Harlingen op gelijke hoogte. Direct na de aftrap veroverde fc Harlingen de bal alweer en zag Jesse Mulder de Lemster goalie iets te ver voor zijn doel staan en met een bekeken balletje over de doelman heen zette hij de thuisploeg op een 2-1 voorsprong. fc Harlingen ging na een goede eerste helft met een voorsprong de rust in.Na rust had fc Harlingen wat meer moeite met de Lemsters. Het eerste schot van de gasten belandde tegen de buitenkant van de paal. Aan de andere kant kon fc Harlingen even later door, maar de voorzet bleek te hard om in te tikken. Lemmer kreeg halverwege de tweede helft twee hoekschoppen vlak na elkaar, maar deze leverden beide niks op. Toen Lemmer weer opkwam, leek Mateusz IJpe toch keurig de bal te spelen, maar de scheidsrechter van dienst zag hier een overtreding in en gaf bovendien een gele kaart. Een buitenkansje voor de gasten, maar het doelpunt dat uit de vrije trap ontstond werd afgekeurd. De grootste kans in de slotfase was voor Lemmer. Een goed opgezette aanval ging maar rakelings langs het doel. Kort daarop floot de leidsman voor het einde van de wedstrijd. Eindstand 2-1.

Komend weekend
Zowel de dames als de leiding van fc Harlingen kunnen terugkijken op een goede bekerwedstrijd. Het is een jong team waar nog heel veel uit te halen valt en met de inzet en strijd die ze afgelopen weekend hebben laten zien zouden ze tijdens de competitie nog wel eens voor veel verrassingen kunnen gaan zorgen. Zaterdag de eerste kans. Dan spelen de VR1 van fc Harlingen een uitwedstrijd tegen Friese Boys om 14.30 uur. Zondag speelt fc Harlingen 1 zijn derde bekerwedstrijd. Deze wordt gespeeld op het authentiek Sportpark De Wissel. Het beloofd een zware pot te worden want Mildam heeft Friesland opzij gezet met 7-2 en Lemmer met 6-0. De wedstrijd begint om 14.00 uur.