HARLINGEN - Dinsdagavond hebben we van onze minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge gehoord dat de lockdown met in ieder geval drie weken wordt verlengd. Wellicht gaan basisscholen en kinderopvang wel eerder open, daarover wordt binnenkort een besluit genomen. Vanuit HMHC hebben we dit uiteraard met grote interesse gevolgd, omdat nieuwe besluiten ook gevolgen zouden kunnen hebben voor de activiteiten binnen de hockeyclub.

Op basis van deze nieuwste informatie heeft HMHC besloten om de activiteiten voor de jeugd, trainingen en zo nu en dan een onderlinge wedstrijd op zaterdag, gewoon door te laten gaan. Er zijn geen wijzigingen die betrekking hebben op sporten. Juist nu, waarbij onze jeugd veel thuis is en achter een beeldscherm zit, is het van belang dat ze hun energie kwijt kunnen in de buitenlucht en hun sociale contacten toch kunnen onderhouden met hun vriendjes en vriendinnetjes.

Uiteraard gelden ook nu nog steeds de RIVM voorschriften, zodat de activiteiten veilig en verantwoord door kunnen gaan. Het complex van HMHC is hiervoor ingericht en alle trainers houden zich aan de regels. En zoals steeds geldt ook nu: gebruik je gezonde verstand, als je niet fit bent komt je niet trainen!

In een normaal jaar zouden de HMHC teams nu meedoen aan de zaalcompetitie. In plaats daarvan trainen de teams gewoon buiten, volgens het winterschema. Dit schema blijft ook de komende weken gewoon van kracht, voor zover de weersomstandigheden dat toe laten. We hebben het de afgelopen weken al gemerkt: als door lage temperatuur of neerslag de veiligheid op het veld in het geding is, dan wordt er niet getraind. Want het moet natuurlijk wel gewoon leuk blijven voor spelers én trainers!

We kijken als HMHC ook alvast verder vooruit, hoewel dat natuurlijk erg lastig is. Ook de KNHB werkt aan plannen om het hockeyen de komende maanden weer stap voor stap op te starten. Het is te hopen dat alle maatregelen voldoende effect hebben en dat we komend voorjaar weer gezamenlijk kunnen sporten, ook de senioren.