HARLINGEN - Vanaf komend weekend weer volop bekervoetbal bij zowel de jeugd als de senioren. Bij de jeugdteams start naast het bekervoetbal ook de reguliere competitie en toeschouwers zijn uiteraard van harte welkom, mits iedereen zich aan alle regels houdt. Deze Corona regels staan duidelijk op de website en de socials van fc Harlingen vermeld. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat de jeugd en de senioren lekker onbezorgd kunnen blijven voetballen!

Jeugdoverzicht fc Harlingen
Op twee afgelastingen van de tegenstanders na, verliepen de bekerwedstrijden vlekkeloos. Alleen het weer zat niet echt mee, het werd ouderwets voetbalweer met regen en wind. Maar dat kon bij de jeugd de pret niet drukken. Hoe het afgelopen weekend ging? Tijd voor een overzichtje:

Fc Harlingen JO8, JO9, JO10
Zoals hierboven vermeld staat, gaat de reguliere competitie zaterdag van start en de jongens en meisjes in deze leeftijdscategorie staan te trappelen! JO9-2 bijt de spits af en ontvangt Oosterlittens JO9-2. JO10-1 reist af naar Arum en gaat het opnemen tegen de Stormvogels JO10-2 en JO9-1 neemt het eveneens in een uitwedstrijd op tegen Tzummarum JO9-1.

Fc Harlingen JO11, JO12

Met een thuiswedstrijd tegen Tzummarum JO11-1 starten de jongens van JO11-1 aanstaande zaterdag de competitie. JO12-1G start zaterdag ook met een thuiswedstrijd en ontvangt de JO12-2 van Wykels Hallum. Wel leuk om te vermelden is dat de JO12-1G van fc Harlingen een meisjesteam is. Zij spelen een gemengde competitie tegen gemengde teams waar jongens en meisjes in zitten. Zo krijgen de voetbalmeiden van fc Harlingen nét iets meer uitdaging!

Fc Harlingen JO13
Na een geslaagde oefencampagne stond voor de JO13-1 de eerste echte wedstrijd op het programma afgelopen zaterdag met als tegenstander LAC Frisia JO13-2 uit Leeuwarden. Een mooie overwinning van 8-1 voor fc Harlingen die tot stand kwam door hard werken met het hele team. Foto’s van deze wedstrijd, gemaakt door Peter IJdema, zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmQq28iJ

Fc Harlingen JO15/MO15
Het bekerduel in St. Annaparochie was erg leerzaam voor fc Harlingen JO15-1. Ze hebben gespeeld en geleerd en zijn met 15-2 verlies huiswaarts gekeerd. Komend weekend speelt JO15-1 thuis en ontvangt Zeerobben JO15-2. De meiden van MO15-1 zagen hun wedstrijd in Leeuwarden tegen MKV’29 MO15-1 afgelast worden. Zaterdag ontvangt MO15-1 de meiden van AVC MO15-1 uit Sexbierum.

Fc Harlingen JO17
Het bekerduel tegen VC Trynwalden JO17-1 die zaterdag op de planning stond voor JO17-1 werd in eerste instantie door de tegenstander afgelast maar kon maandag gelukkig al ingehaald worden. Na een 1-0 voorsprong wist Trynwalden vlak voor rust de gelijkmaker te maken. Na rust een veel sterker Trynwalden en JO17-1 verloor uiteindelijk met 1-5. Fc Harlingen JO17-2 krijgt iets meer voorbereidingstijd voor de competitie. Zij starten op 19 september.

Fc Harlingen JO19
Na een goede voorbereiding startte JO19-1 het eerste bekerduel met een overtuigende overwinning van 5-0 op St. NOK/Bakhuizen. Komende zaterdag reist JO19-1 af naar Easterein en gaan het in een tweede bekerwedstrijd opnemen tegen SDS JO19-1.

Jeugdprogramma fc Harlingen

Zaterdag 5 september, thuis:
09:00 fc Harlingen JO9-2 - Oosterlittens JO9-2G
09:00 fc Harlingen JO11-1 - Tzummarum JO11-1
10:00 fc Harlingen JO12-1G - Wykels Hallum JO12-2G
11:30 fc Harlingen JO15-1 - Zeerobben JO15-2 (beker)
13:00 fc Harlingen MO15-1 - AVC MO15-1 (beker)

Zaterdag 5 september, uit:
09:00 SJO DFC JO13-1 - fc Harlingen JO13-1 (beker)
09:00 FC Birdaard JO17-1 - fc Harlingen JO17-1 (beker)
10:00 SJO Arum/Stormvogels '64 JO10-2 - fc Harlingen JO10-1
10:00 Tzummarum JO9-1 – fc Harlingen JO9-1G
12:00 SDS JO19-1 - fc Harlingen JO19-1 (beker)

*wijzigingen voorbehouden

WEEKENDOVERZICHT SENIOREN FC HARLINGEN
Vrouwen 1 van fc Harlingen speelden een nuttige oefenwedstrijd tegen SC Franeker VR1 afgelopen zaterdag. Een nieuw seizoen met een vernieuwd en verjongd VR1 onder leiding van nieuwe trainer Peter Outhuijse. Voor de mannen van fc Harlingen 1 stond afgelopen zondag de eerste officiële wedstrijd op het programma. De mannen o.l.v. Steffen Hansma namen het in Leeuwarden op tegen 3e klasser LVV Friesland. Het bekerduel leverde een mooi voetbalgevecht op. Wat staat er voor komend weekend op het programma? Een klein overzichtje:

SC Franeker VR1 – fc Harlingen VR1
De Vrouwen 1 van fc Harlingen begonnen sterk aan de oefenwedstrijd tegen SC Franeker VR1 en dat resulteerde gelijk al in een goede kans voor de Harlingers maar de keepster van Franeker voorkwam een goal. De aanval die volgde zette Franeker op een 1-0 voorsprong. fc Harlingen VR1 gaf niet op en bleef voetballen. En af en toe kwamen ze er gevaarlijk doorheen. Helaas resulteerde dit niet in doelpunten voor fc Harlingen. Duidelijk was dat de vrouwen van SC Franeker al wat langer aan het trainen waren en al meer op elkaar in waren gespeeld. De snelle spitsen van SC Franeker wisten er 6 -0 van te maken en de verdediging van fc Harlingen had het zwaar die middag. Toch nog een kleine beloning voor het harde werken want vlak voor tijd maakte fc Harlingen nog de 6 -1. Ondanks alles werd er goed gevoetbald door de vrouwen van fc Harlingen en ziet de begeleiding veel progressie.

Friesland 1 – fc Harlingen 1
In de beginfase van het bekerduel tegen LVV Friesland oogden de Harlingers nog niet helemaal scherp en dit leverde al binnen 5 minuten de eerste goal van de wedstrijd op. Dit eenmaal achter de rug leek fc Harlingen 1 wakker en dit resulteerde al snel in een paar goede kansen. De grootste kans was voor Remko, die zijn inzet gekeerd zag worden door de sterk spelende Leeuwarder doelman. De Leeuwarders werden na hun vroege goal nauwelijks meer echt gevaarlijk, echter was het doelman Pieter Wesseloo die nog wel op schitterende wijze een vrije trap op de lat te wist te tikken.

In de tweede helft zorgde de regen en de matige grasmat voor weinig goed voetbal en veel onderlinge duels , waarin de Harlingers weinig onderdeden voor de sterke tegenstanders van de thuisploeg. Toch kon LVV profiteren van een fout aan de kant van de Harlingers. Doelman Pieter leek de bal nog knap tegen te houden, echter deed hij dit net buiten zijn zestien meter gebied. Dit leverde een directe rode kaart op en dit betekende dus dat er een tandje bij moest bij de overige 10 ouwe Seunen. Lolke werd ingebracht als vervanger voor Pieter en deed dit naar behoren. Hij wist gedurende de tweede helft een aantal cruciale reddingen te maken. Toch waren het de Harlingers die de grootste kansen creëerden. Remko wist zichzelf knap vrij te spelen, maar zag zijn inzet vanuit kansrijke positie in het zijnet belanden. Ook pogingen van Ivo, Imro en Sjouke troffen geen doel. Aan de andere kant dacht de thuisploeg de wedstrijd te beslissen, echter was het de scheidsrechter die buitenspel constateerde. Zo bleef de marge dus 1 goal en bleven de 10 Harlingers erin geloven. In de 85e minuut resulteerde dit dan toch nog in de welverdiende gelijkmaker. Remko kreeg na een lange bal van achteruit de bal bij de ingevallen Marco en hij wist met een lage schuiver de 1-1 op het scorebord te zetten. De vreugde aan Harlinger zijde was groot en de verdiende punt werd uiteindelijk veiliggesteld.

Komend weekend

Zaterdag ontvangt fc Harlingen VR1 de vrouwen van Zeerobben voor een bekerduel. Het tweede bekerduel voor de mannen van fc Harlingen 1 wordt zondag thuis tegen vv Lemmer gespeeld. De Lemsters moesten vorig weekend een nederlaag incasseren tegen Mildam en zullen zich daarvan willen revancheren. Als fc Harlingen echter dezelfde inzet toont als in Leeuwarden, dan is het zeker mogelijk dat de drie punten in de havenstad blijven.

PROGRAMMA*:
Zaterdag 5 september, thuis:


14:30 fc Harlingen VR1 - Zeerobben VR1 (beker)

Zondag 6 september, thuis:

14:00 fc Harlingen 1 – vv Lemmer 1 (beker)

Zondag 6 september, uit:14:15

LSC 1890 7 - fc Harlingen 2 (beker)

*Wijzigingen voorbehouden