HARLINGEN - De jeugd is weer los bij fc Harlingen en dit was goed te zien afgelopen weekend. Het was een drukte van belang op de velden van fc Harlingen maar alles verliep volgens plan. Veel lachende gezichten, publiek en mooie uitslagen. De vele vrijwilligers stroopten de mouwen weer gezamenlijk op en daar is de club ontzettend trots op. Voor degene die het gemist hebben, geen nood, tijd voor een overzichtje:

Fc Harlingen JO8, JO9, JO10
Wanneer je in deze leeftijdscategorie speelt, worden de standen niet bijgehouden door de KNVB. Toch zijn er leuke wedstrijdverslagen te lezen op de website van fc Harlingen want de jongens en meisjes doen ontzettend hun best en beleven zoveel plezier in het spelletje. Dat wil je gewoon niet missen. Op maandag en woensdag wordt er door deze teams getraind van 17.30 -18.30 uur en belangstellenden mogen altijd langskomen. Fc Harlingen JO8-1 speelt voorlopig niet in competitieverband. Dit om het spelplezier nog meer te behouden. Wel spelen ze onderlinge wedstrijdjes, lekker thuis zodat iedereen kan komen kijken hoe goed deze kanjers al zijn. Afgelopen weekend kregen de jongens van JO9-1 in Franeker voor het eerst te maken met een penalty toen ze het opnamen tegen SC Franeker JO9-2. Uiteindelijk kwamen ze wel thuis met winst. In Deinum speelde JO9-2 een alleraardigst wedstrijdje en JO10-1 pakte op het Oostersportpark de winst tegen Zeerobben JO10-3. Komend weekend spelen alle drie de teams thuis. Vanaf 9.00 uur neemt fc Harlingen JO10-1 het op tegen Oosterlittens JO10-2 en JO9-2 neemt het op tegen SJO DFC JO9-1. Om 10.00 uur begint de wedstrijd van JO9-1 tegen Zeerobben JO9-3. Zondag hebben de spelers van JO9 -1 en JO9-2 een Meet & Greet dag met de mannen van het eerste elftal en zullen ze, na de rondleiding, meelopen in de line-up van de wedstrijd fc Harlingen 1 – ONB 1.

Fc Harlingen JO11, JO12
JO11-1 kwam net iets te kort tegen het fysieke Minnertsga JO11-1. In eigen huis werd er met 1-2 verloren. Foto’s die gemaakt zijn door Peter IJdema zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmQSoTgn . De Vlielandse Sport Vereniging (VSV’31) kwam naar Harlingen en nam het op tegen de meisjes van JO12-1G. En deze ploeg wist wel wat scoren was want met 0-8 de winst namen ze de 3 punten mee naar het eiland.

Fc Harlingen JO13
In Wirdum konden de jongens van JO13-1 het niet winnen van het fysiek en compacte spel van SJO Warga WWS JO13-1. Het werd 4-0.

Fc Harlingen JO15/MO15
De jongens van JO15-1 konden moeilijk hun eigen spel spelen omdat tegenstander LAC Frisia JO15-2 technisch iets beter was en meer de bal had. Een kleine 0-2 nederlaag stond er na 70 minuten spelen op het scorebord. MO15-1 deed goede zaken in Leeuwarden en wisten met 2-6 te winnen van Blauw Wit MO15-1. Zaterdag spelen de meiden om 11.00 uur een thuiswedstrijd tegen LAC Frisia MO15-1.

Fc Harlingen JO17
Er werd goed gecombineerd en opgebouwd vanuit de achterhoede bij JO17-1 afgelopen zaterdag. vv Sneek Wit Zwart JO17-2 probeerde van alles maar de verdediging van fc Harlingen stond als een huis. JO17-1 won uiteindelijk met 4-1. Foto’s van deze wedstrijd zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmQSwWKR en zijn gemaakt door Peter IJdema. De jongens van fc Harlingen JO17-2 verloren de uitwedstrijd in Sneek met 9-1 tegen LSC JO17-3.

Fc Harlingen JO19
Kledingtas vergeten, geen warming up, echt gras. Het was niet een optimale dag bij de mannen van JO19-1. En dan ook nog met 1-0 verliezen tegen de Waterpoort Boys...het was geen fijne zaterdag. Aanstaande zaterdag spelen de mannen in eigen huis en gaan het opnemen tegen Scharnegoutum JO19-1.

En hiermee is de eerste ronde van de reguliere competitie een feit! Er werd gewonnen en verloren maar misschien nog wel belangrijker dan dat, er werd samengespeeld! Komend weekend nieuwe ronde, nieuwe kansen voor alle teams. Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent fc Harlingen? Kijk dan regelmatig op de website www.fc-harlingen.nl of volg ons op Social Media via Facebook, Instagram en Twitter!