HARLINGEN - Maandenlang werd ernaar uitgekeken en afgelopen zaterdag was het ineens zo ver. De wedstrijdbal ging eindelijk weer rollen en als vanzelf was het er weer... het plezier, de strijd, sportiviteit en gezelligheid wat het voetbal bij fc Harlingen teweegbrengt.

fc Harlingen JO7, JO8, JO10

In deze leeftijdscategorie worden, ter bevordering van het spelplezier, geen standen en ranglijsten bijgehouden. Bij fc Harlingen spelen de teams van JO7 alleen onderlinge wedstrijdjes. Zo kunnen zij rustig wennen en optimaal leren van de trainingen. De JO8-1 ging wel los en speelde in Berlikum de allereerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Zij lieten zien dat zij het scoren niet verleerd waren. Komende zaterdag zijn ze een speelronde vrij. JO10-1 startte vol vertrouwen de competitie met een thuiswedstrijd tegen SC Franeker. Het wedstrijdverslag is te lezen op de website www.fc-harlingen.nl . Zaterdag speelt JO10-1 de tweede competitiewedstrijd in Tzummarum.

fc Harlingen JO11-1, JO12-1
In Witmarsum maakte JO11-1 het zeer spannend. Met een kleine voorsprong ging fc Harlingen de rust in maar tijdens de tweede helft lieten ze Mulier JO11-1 terugkomen en werd de eindstand 4-4. Zaterdag spelen de jongens thuis en zullen ze het op gaan nemen tegen het fysiek sterke Oosterlittens JO11-1. De wedstrijd van JO12-1 tegen SDS JO12-1 uit Easterein ging zaterdag niet door en werd afgelopen maandagavond ingehaald en fc Harlingen wist vrij gemakkelijk te winnen met 9-1.

fc Harlingen JO14-1, JO15-1
De eerste bekerwedstrijd van JO14-1 begon goed en tijdens de tweede helft tegen FVC JO14-1 kwam fc Harlingen op een 1-0 voorsprong. Helaas kantelde de wedstrijd hierna. De sfeer werd grimmiger, een speler van FVC moest het veld verlaten na het toewensen van een ernstige ziekte aan de scheidsrechter. Vervolgens maakte FVC de gelijkmaker. Werd het even later 1-2, en vlak voor het einde van de wedstrijd wist FVC middels een strafschop de eindstand op 1-3 te zetten. Bij de wedstrijd van JO15-1 tegen Zeerobben JO15-2 werd al vrij snel duidelijk dat fc Harlingen de sterkste partij was, maar dan ben je er nog niet. Heel veel kansen voor fc Harlingen maar deze kansen werden niet omgezet in doelpunten. Zonder enig blessuretijd bij te trekken vond zowel de tegenpartij als de scheidsrechter de 0-0 ook wel prima. Zeerobben een punt gewonnen, fc Harlingen 2 verloren. Zaterdag nieuwe ronde, nieuwe kansen voor JO15-1, om 10 uur spelen zij thuis tegen Terschelling JO15-1.

fc Harlingen JO17-1, JO17-2
Zaterdag spelen zowel de JO17-1 als de JO17-2 een thuiswedstrijd. Voor JO17-1 is het de eerste thuis(beker)wedstrijd waarbij tegenstander SC Bolsward JO17-2 naar Harlingen komt. fc Harlingen JO17-2 gaat het opnemen tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg JO17-3. Afgelopen zaterdag werd de eerste bekerwedstrijd tegen Mulier JO17-1 gewonnen 3-7.

De meisjes van fc Harlingen MO11, MO13, MO17
De meisjes afdeling bij fc Harlingen is groeiende en dit is terug te zien in de teams die zich voor dit nieuwe seizoen gevormd hebben. De meisjestraining van 5 t/m 11 jaar is erg populair en wordt dit nieuwe seizoen voortaan elke woensdag van 17.30 - 18.30 uur gegeven.
De meisjes van MO11-1 verloren de thuiswedstrijd tegen Oosterlittens MO11-1 met 0-12. Ook de meisjes van MO13-1 hadden niet een geweldige start. Tijdens de eerste poulefase in de bekercompetitie werd er tegen de Leeuwarder Zwaluwen verloren met 12-1. Zaterdag nemen de meisjes het thuis op tegen Zeerobben MO13-1. De jonge vrouwen van MO17-1 zagen hun thuiswedstrijd tegen SC Bolsward MO17-2 afgelast worden maar deze wedstrijd zal volgende week woensdagavond 15 september om 19.00 uur ingehaald worden. Zaterdag reizen de jonge vrouwen af naar Sexbierum om het op te gaan nemen tegen AVC MO17-1.