HARLINGEN - De jeugdleden bij fc Harlingen vermaken zich nog prima. Nee er worden geen competitiewedstrijden gespeeld maar dat is overal het geval. Gelukkig blijven ze wel massaal in beweging en dat is alleen maar goed. Met oefenwedstrijden en mini onderlinge toernooitjes houden de jeugdtrainers en leiders de leden in beweging. Een klein overzichtje van de onderling gespeelde oefenwedstrijden:

fc Harlingen JO11-1 – fc Harlingen J(M)O12-1
Een jongens team en een meisjesteam laat je niet tegen elkaar strijden. Daar zit toch iets teveel verschil in niveau in en dus besloten de leiders de beide teams eens even flink door elkaar te husselen. Hierdoor ontstonden er 2 gelijkwaardige teams die het vriendschappelijk tegen elkaar opnamen. Het werd een sportieve wedstrijd, maar wel eentje vol passie en strijd. Goede aanvallende acties en sterk verdedigend bij beide teams. Team blauw pakte de voorsprong (2-0) maar team oranje knokte zich knap terug in de wedstrijd (2-1). Maar na de 3-1 voorsprong van team blauw kantelde de wedstrijd volledig en knokte team oranje zich terug naar 3-3. Team blauw pakte wederom de leiding door de 4-3 te scoren maar in de allerlaatste aanval wist team oranje toch nog de gelijkmaker te scoren. Eindstand 4-4. Foto’s van deze wedstrijd zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmRSDpdR

fc Harlingen JO15-1 – fc Harlingen JO17-2
In het begin van het seizoen werd er al eens eerder tegen elkaar gespeeld en die wist JO15-1 met 4 – 3 te winnen. Tijd voor revanche dus! Achterin en op het middenveld was JO15-1 de baas maar voorin hadden ze moeite om de juiste man te vinden. Het was wel een andere wedstrijd dan aan het begin van het seizoen want de JO17-2 is duidelijk veel beter geworden. Na wat kansen heen en weer is het JO15-1 die op 1-0 voorsprong komt. Maar hiermee waren ze er nog niet. Achterin moesten alle zeilen bij gezet worden en bleef de gelijkmaker voor JO17-2- door goed optreden van de keeper – achterwege. Tijdens de tweede helft wist JO17-2 wél op gelijke stand te komen na een prima boogballetje. Beide teams speelden een sterke wedstrijd en wilden de voorsprong pakken. Dit lukte uiteindelijk bij JO15-1 waardoor de eindstand 2-1 werd. Het zit goed bij de JO15-1 maar ook de JO17-2 heeft laten zien sterk voetbal te kunnen spelen en zijn zeker gegroeid als team!

fc Harlingen JO17-1 – fc Harlingen JO19-1
Het was de eerste keer dat deze teams het tegen elkaar opnamen en beide teams hadden een behoorlijk grote selectie op getrommeld zodat de leiding naar harte lust kon wisselen. Een nuttige oefenpot voor JO17-1 om het op te nemen tegen fysiek grotere jongens en zij gaven ook niks cadeau. Maar ook JO19-1 kon diverse tactieken gebruiken en zorgen dat het in het juiste wedstrijdritme blijft. Het werd een wedstrijd met goed voetbal van beide kanten en werd gewonnen door JO19-1 met 1-3. Foto’s van deze wedstrijd zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmRVaG8o

Voor aankomende zaterdag staan er alweer nieuwe oefenwedstrijden op het programma. De jeugd lekker in beweging houden, het is bijna het enige wat ze nog hebben, maar de jeugdtrainers en leiders doen het graag! Kijk voor meer informatie op www.fc-harlingen.nl of volg het laatste nieuws via de Socials (Facebook, Instagram en Twitter).