HARLINGEN - Het roemruchte Walking Football Team onder de vlag van fc Harlingen, heeft sinds kort Kerst Heida als nieuwe trainer. Zeker geen onbekende in de voetbalwereld. Zo speelde hij zelf 12 jaar in het 1 e elftal van Zeerobben en 5 jaar bij Robur.

Na zijn actieve voetbalcarrière pakte hij het trainingschap op en had hij verschillende clubs onder zijn handen. Hij trainde 15 jaar lang de jeugd bij Zeerobben, waarvan 7 jaar als jeugdhoofdtrainer. Ook bij ONS en onder meer v.v. Harlingen was hij als trainer actief. “Ik vind het een uitdaging om mensen beter te maken”, zegt Kerst in het dagelijkse leven al 21 jaar machinist bij NS, maar intussen met deelpensioen en in het rijke bezit van twee dochters en één zoon. Na 48 jaar op het veld te hebben gestaan is hij al een beetje aan het afbouwen is. Sinds kort toch nog hoofdtrainer bij Hielpen. Het Walking Football is toch weer een andere discipline, zegt de Harlinger trainer. “Het prestatiegerichte is er een beetje vanaf, al hoewel er toch nog knapen bij zitten die nog behoorlijk fanatiek zijn. Maar dat maakt het leuk. Het is een enthousiaste ploeg en we hebben veel plezier met elkaar”, aldus Kerst Heida.

Er wordt elke woensdagmorgen vanaf 10.00 tot 11.00 uur getraind fc Harlingen. Iedereen van 60 jaar en ouder kan zich hierbij aansluiten, ook dames.