HARLINGEN - Nu we de komende tijd weer vaak thuis zullen zijn vanwege de corona-maatregelen is het des te belangrijker dat we ook aandacht hebben voor mensen die alleen thuis zijn en stille dagen tegemoet gaan. De afgelopen weken hebben alle teams van HMHC meegedaan aan een kerstkaartenactie van Stichting Present om eenzame ouderen een kerstkaart te sturen.

Van de Funkeys tot de Dames, van de F-jeugd tot de Heren: alle teams hebben hun steentje bijgedragen door een flink aantal kaarten te schrijven, te tekenen en te versieren. Voor of na de training, langs het veld of op de grond in de Waddenhal. Een groot succes, iedereen deed mee! Uiteindelijk leverde het enkele honderden prachtige, unieke kaarten op, die de komende tijd verstuurd worden in de omgeving van Harlingen door Stichting Present.

Voorlopig geen training senioren en geen zaaltraining
Deze week hoorden van minister president Rutte de nieuwste corona maatregelen, wat betekent dat de seniorenteams van HMHC voorlopig niet meer kunnen trainen. Ook de zaaltraining voor de F- en E-jeugd en de Funkeys kan niet meer doorgaan. Natuurlijk kunnen deze enthousiaste jongens en meisjes wel gewoon doortrainen, maar dan op het veld. Wel warm aankleden uiteraard!

Overigens vinden er in de twee weken van Kerstvakantie geen trainingen plaats. Daarna kan er uiteraard gewoon weer getraind worden. Hopelijk horen we dan halverwege januari dat alle maatregelen zinvol zijn geweest en kunnen we weer langzamerhand toewerken naar een gewone situatie van trainen en wedstrijden in het weekend. De KNHB werkt intussen aan scenario’s om in het voorjaar weer te starten. Laten we met elkaar maar hopen dat dat ook echt kan gaan gebeuren!

Zeer geslaagde HMHC Quizzzz night
Afgelopen vrijdag vond de eerste digitale quiz night bij HMHC plaats. Maar liefst 15 teams namen deel aan de quiz die met veel zorg was voorbereid door Alex Nieuwland. Samen met zijn dochter Hilde zorgde hij voor een geweldige avond. Tamara Postma, Joyce Heida en Leandra Kingma hadden borrelplankjes gemaakt die de teams tegen een kleine vergoeding konden bestellen. Jacob de Vries verzorgde de bezorging bij alle teams. En in plaats van een echt rondje kon er een rondje voor de club worden gegeven via www.rondjevoorjeclub.nl. Een zeer geslaagde avond, die hopelijk de volgende keer gewoon weer plaats kan vinden in het gezellige clubhuis van HMHC aan de Westerzeedijk.

Kerstattentie voor alle jeugdtrainers
Deze week kregen alle jeugdtrainers van HMHC een kleine attentie van de Technische Commissie en de Hoofdtrainers als dank voor hun inzet. Zij zorgen er samen met de Hoofdtrainers Onno Jan Onnes en Joyce Heida voor dat alle teams van HMHC twee keer in de week anderhalf uur kunnen trainen onder deskundige begeleiding. Alle jeugdtrainers worden door HMHC zelf opgeleid via bijeenkomsten in voor en najaar. Het HMHC Jeugdhockeybeleid vormt hiervoor een mooie basis.