HARLINGEN - Terwijl dit stukje geschreven wordt waait er een flinke zuidwester wind. De eerste vraag die dan opkomt: “Zou er wel getraind worden vandaag?” Na een kleine navraag is het antwoord: “Tuurlijk wel! Iedereen heeft lang genoeg stil gestaan, er wordt gewoon getraind deze week. En volgende week ook”. Aangezien het meivakantie is en vele 1 of 2 weken vrij zijn, zullen er hier en daar wel wat trainingen aangepast worden maar beweging is er nog steeds volop bij fc Harlingen.


Afgelopen week
Zaterdag waren er voor het eerst in weken geen jeugdvoetbal activiteiten bij fc Harlingen. Dit had natuurlijk een reden. Er werd beton gestort voor de fundering voor een eventuele tribune en dat moest goed uit kunnen harden. Daar mocht geen bal of niks op terecht komen. Verder werd er (en wordt er nog steeds )hard gewerkt aan de renovatie van het hoofdveld. Dus was het qua voetbal activiteiten afgelopen weekend (akelig) stil op de velden. Maar vanaf maandag kon er gelukkig wel weer volop getraind worden en dat gebeurde dan ook. Met de inachtneming van twee minuten stilte werden dinsdagavond de trainingen even stilgelegd maar daarna werd er weer hard gewerkt. De meisjestraining, de jongste jeugd, de “tieners”, de jongvolwassenen, de senioren en zélfs de zestigplussers, we zagen ze afgelopen week allemaal weer op het trainingsveld.

Komende week
Velen zullen komende week nog een weekje vakantie hebben maar de voetbaltrainingen bij fc Harlingen gaan gewoon door. Alleen op Hemelvaartsdag vervallen alle trainingen. Op de website www.fc-harlingen.nl is een handig overzicht te vinden waarin staat wanneer welke jeugdteams trainen in de meivakantie. Ben jij, of ken jij, iemand die van voetbal houdt? Of wil je zien of voetbal wat voor jou is? Kom dan vrijblijvend een paar keer mee trainen en meld je aan voor proeftrainingen via jeugdvoorzitter@fc-harlingen.nl Echte wedstrijden mogen nog niet, waardoor dit het ideale moment is om bij fc Harlingen mee te gaan doen. Ongedwongen en op een speelse manier met deskundige trainers het mooiste balspelletje leren spelen? Dat doe je bij fc Harlingen.


Binnenkort het Oranje Voetbalfestival bij fc Harlingen!
Zaterdag 12 juni 2021 organiseert fc Harlingen het Oranje Voetbalfestival voor alle jongens en meisjes uit Harlingen en omstreken. Dribbelen als Georginio, mikken als Danielle, passen als Jacky, scoren als Vivianne, spelen als Frenkie en schieten als Memphis! Een voetbalfeestje voor alle jongens en meisjes. En meedoen is voor leden én niet leden geheel gratis! Meer informatie wat betreft het opgeven volgt later maar 12 juni kan alvast genoteerd worden!