ENSCHEDE - Het heeft even geduurd, maar SC Heerenveen heeft voor het eerst sinds 8 december weer eens een driepunter kunnen bijschrijven. Op bezoek bij FC Twente won de ploeg van trainer Johnny Jansen met 2-3.

De Friezen kenden al een sterke start toen keeper Drommel een schot van Halilovic niet onder controle kreeg en Hicham Faik de rebound kon binnen schieten. Kansen vielen hierna over en weer, maar de vroege goal betekende tevens de ruststand.

Na de pauze nam Heerenveen wel afstand. Binnen tien minuten na de rust hadden Chidera Ejuke en Joey Veerman met knappe goals voor een comfortabele voorsprong gezorgd. Toch werd het nog onverwachts spannend toen Vuckic een strafschop benutte na een overtreding van Bednarek en Selahi even later voor de aansluiting wist te zorgen. Evenwel wist Heerenveen de punten over de streep te trekken.