LEEUWARDEN - Koploper SC Cambuur heeft vrijdagavond de punten ternauwernood in huis kunnen houden. De ploeg van trainer Henk de Jong was in de eerste helft veel beter en kwam op een 2-0 voorsprong door twee treffers van Mühren. Een tegengoal van MVV halverwege de tweede helft maakte het duel nog spannend, maar de friezen troken de zege over de streep.

Het duurde iets langer dan een kwartier tot SC Cambuur op voorsprong kwam. Basisdebutant Breij in het strafschopgebied neergehaald door Van Acker. Topscorer Robert Mühren schoot de strafschop koelbloedig achter Bertrams. Twee minuten later zette Mühren ook de 2-0 op het scorebord. MVV-verdediger Mahmutovic kopte de bal zo in de voeten van de spits die direct toesloeg met zijn 21e doelpunt van het seizoen. Met iets meer precisie was die score hoger uitgevallen want Mühren raakte ook nog eens de lat en ook Breij en Hoedemakers kregen mogelijkheden.

In de 65e minuut ging Erik Schouten met de bal onderuit. Van den Hurk pikte de bal op, gaf breed op Joeri Schroijen die de aansluitingstreffer binnen schoot. Het was aan keeper Sonny Stevens te danken, die Van den Hurk van scoren afhield, dat de drie punten konden worden bijgeschreven: 2-1.