HARLINGEN - Waarschijnlijk is er in de ruim 50-jarige geschiedenis van HMHC niet eerder zo laat in het seizoen nog op het veld gehockeyd. De coronatijd in combinatie met het zachte weer zorgden ervoor dat afgelopen zaterdag door de meiden van MA1, MA2 en MB1 een laatste onderlinge wedstrijd voor de kerstvakantie kon worden gespeeld. Anders hadden ze nu ergens in Noord-Nederland een zaalcompetitie gespeeld, maar deze zaalwedstrijden zijn helaas afgeblazen door de KNHB.


Coach Jan Haak en invalcoach Frank Burkels hadden ieder een mix-team onder hun hoede. Onder de uitstekende leiding van de scheidsrechters vader en zoon Nieuwland werd er een mooie oefenwedstrijd gespeeld. De uitslag is niet zo interessant, wel dat er fanatiek en prima gehockeyd werd. Na afloop was er, corona proof, voor iedereen chocolademelk en kerststol.

Zolang de corona maatregelen van kracht zijn, zal er door de teams van HMHC onderling gehockeyd blijven worden op de zaterdagen. Dit naast de training op de doordeweekse dagen. Voor de jongste jeugd is er een afzonderlijk trainingsrooster, zij trainen op woensdagmiddag in de Waddenhal. Meedoen kan natuurlijk, wel graag even aanmelden vooraf via TC@Harlingermhc.nl.

Komende weken geen training
De komende kerstweken wordt er bij HMHC niet getraind en kan iedereen van zijn of haar welverdiende vakantie genieten. Begin januari kan de jeugd dan weer los, waarbij HMHC ernaar streeft om de jongens en meisjes zoveel mogelijk gewoon te kunnen laten trainen op het veld. Uiteraard is dat afhankelijk van het weer, maar juist nu is het van belang om te kunnen sporten met je vrienden en vriendinnen.

Het is helaas nog even afwachten wanneer de senioren weer kunnen trainen, dat is afhankelijk van het versoepelen van de coronamaatregelen van de overheid.

Keukenproject vordert gestaag
De heren van de clubklusploeg maken gebruik van de rustige periode in het clubhuis om de keuken te verbouwen. De oude keuken heeft inmiddels plaatsgemaakt voor de basis van een nieuwe keuken en ook zijn de koelkasten al vervangen. De aftimmering vindt de komende weken plaats, waarbij het streven is om komend voorjaar de keuken weer in gebruik te nemen.

Sport BSO Fantifit
Zoals wellicht bekend zal zijn, organiseert Eigen & Wijzer op de velden van HMHC een Sport BSO. Ze zijn herkenbaar aan de kleurige vlag die intussen aan de Westerzeedijk wappert. Er wordt natuurlijk niet alleen gehockeyd, maar ook gevoetbald en andere sporten gespeeld. Voor de veiligheid van alle kinderen is er intussen een tijdelijk hek langs de sloot geplaatst door gemeente Harlingen, waardoor de veiligheid van zowel de kinderen van de Sport BSO als de jongste jeugd van HMHC gewaarborgd is.

HMHC bedankt alle vrijwilligers
Een club ben je met z’n allen. Vandaar dat het bestuur afgelopen week een rondje Noordwest Fryslân reed en alle vrijwilligers bedankte voor hun inzet in dit bijzondere seizoen. Ook al worden er dan geen wedstrijden gespeeld, achter de schermen is er toch altijd veel te regelen. Met dank aan bakkerij Elsinga ontving iedereen een heerlijke kerststol en een zak meringues.

Fijne feestdagen gewenst!
Nog een traditie die in het water valt: de traditionele kerstborrel bij HMHC. Hopelijk kan dit volgend jaar wel weer gewoon plaatsvinden. Dus dan maar een bericht via de media: HMHC wenst iedereen in deze bijzondere tijd fijne en gezonde feestdagen! In het nieuwe jaar is het hopelijk weer mogelijk elkaar gewoon op en rond het veld aan de Westerzeedijk te ontmoeten.