HARLINGEN - Sinds de start van het seizoen 2021/2022 heeft het meisjesvoetbal binnen fc Harlingen een explosieve groei doorgemaakt. Werd er begonnen met een MO15 en een MO17, sinds kort is ook de MO11 een volwaardig team met maar liefst 14 speelsters! En met ingang van het nieuwe seizoen (2022/2023) gaat fc Harlingen zich verder inzetten op de vrouwenafdeling.


De nieuwe indelingen | Bij de meeste teams roepen de naderende nieuwe indelingen voor het nieuwe seizoen altijd weer vragen op. Maar bij de meisjes- en vrouwenteams van fc Harlingen is er geen sprake van “indeling-stress”. Deze teams zijn zo explosief gegroeid dat fc Harlingen met ingang van het nieuwe seizoen in elke leeftijdsklasse teams aan kan bieden! Coördinator van de meisjes- en vrouwenafdeling Ingrid Hoekstra spreekt van grote groei bij de meisjes- en vrouwenteams en met het toegenomen aantal speelsters en teams is ook het niveau van het meisjes- en vrouwenvoetbal bij fc Harlingen aanzienlijk gegroeid. Belangrijkste blijft natuurlijk dat je met plezier bij fc Harlingen kunt voetballen en daarna komen de sportieve prestaties.

Voor het nieuwe seizoen (2022/2023) gaat fc Harlingen zich verder inzetten om voetbal voor meisjes op ieder niveau aan te kunnen bieden. Teams in alle leeftijdscategorieën zijn in de maak. Het gaat om een MO11, MO13, MO15 én een MO17. En niet alleen bij de jeugdteams is er sprake van groei. Ook bij de Vrouwenafdeling stromen er nog steeds nieuwe leden in. Tel daarbij het 7x7 vrouwen 35+ team en het is wel duidelijk, het meisjes- en vrouwenvoetbal is populair bij fc Harlingen!

Voetballen bij fc Harlingen? | Vanaf ongeveer 5 jaar kun je als meisje bij fc Harlingen voetballen. Dit betekent dat je twee keer per week de gelegenheid krijgt om te trainen en op zaterdag een (competitie)wedstrijd hebt tegen een andere vereniging. Naast trainingen en wedstrijden zijn er de afgelopen seizoenen tal van andere activiteiten georganiseerd zoals de Pietentraining, speciale trainingen, vriendinnenmiddag etc. Bij fc Harlingen bestaat voor ieder de mogelijkheid om vrijblijvend een paar keer mee te trainen. Voor verdere informatie zie onze website www.fc-harlingen.nl of neem contact op met coördinator van het meisjes- en vrouwenvoetbal Ingrid Hoekstra.