NIJMEGEN - NEC heeft zaterdagavond voor de twaalfde keer dit seizoen gelijkgespeeld. De Nijmegenaren slaagden er ondanks een veldoverwicht niet in om in eigen huis van hekkensluiter Cambuur te winnen. Het bleef zodoende zonder doelpunten in De Goffert 0-0.

NEC kreeg voor rust de beste kansen. Zo was Tavsan gevaarlijk bij een counter en met een schot uit de draai en Dimata met een kopbal. Doelman Ruiter wist drie keer te redden. SC Cambuur was via een kopbal van Johnsen (over) dicht bij de openingstreffer en Cillessen reageerde alert op een krul van Breij.

NEC begon fel aan de tweede helft en dwong ook genoeg kansen af. Tannane probeerde het twee keer vanuit de tweede lijn, Tavsan zijn poging ging naast en Bruijn kopte op de lat waardoor het eindigde zoals het begon..