HARLINGEN - De tijd dat voetbal alleen voor jongens is, is allang voorbij. Het meisjes en vrouwen voetbal staan inmiddels op de kaart mede dankzij de Oranje Leeuwinnen uiteraard en steeds meer verenigingen omarmen het vrouwenvoetbal waardoor het ledenaantal onder vrouwen blijft groeien.

Meidenvoetbal is een van de snelstgroeiende takken van sport, maar in vergelijking met het jongensvoetbal is het een stuk kleiner. Bij veel verenigingen kun je als meisje alleen maar voetballen bij een jongensteam (gemengd). Op jongere leeftijd (t/m 12 jaar) is dit goed mogelijk maar daarna worden de fysieke en sociaal-emotionele verschillen te groot. Daarom maken meiden rond die leeftijd de overstap naar een meidenteam. Maar hoe leuk is het als je direct vanaf de start al 1x in de week speciale meisjestraining krijgt?

Vanaf nu trainen alle (!) meisjes tot en met 12 jaar ELKE MAANDAG gezamenlijk van 18.00 – 19.00 uur! Vorige week was de eerste (pilot)training en dit is bij zowel de trainsters als de voetballende meisjes zeer goed bevallen! Ieder meisje krijgt op haar leeftijd en niveau de aandacht die zij verdient zodat zij zich persoonlijk kan ontwikkelen in het voetballen.

Lijkt het jou leuk om met andere meisjes een balletje te trappen? Trek je voetbalschoenen aan, kom maandagavond om 18.00 uur langs en probeer het vrijblijvend uit! Neem gerust je vriendin(nen) mee want voetballen is leuk voor iedereen, voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven. Met andere woorden: voetbal is om van te houden.

Ook voor vragen en/of verdere informatie kun je maandagavond vanaf 18.00 uur terecht bij de trainsters.