HARLINGEN - Met ingang van het nieuwe seizoen 2020-2021 zal het eerste elftal van fc Harlingen worden getraind door Steffen Hansma. Hansma zal Gerrie Schouwenaar volgend seizoen opvolgen als hoofdtrainer van fc Harlingen. Naast de rol van actieve speler wordt Barry Hamstra vanaf volgend seizoen assistent-trainer.

Steffen Hansma
Schouwenaar verlaat fc Harlingen aan het eind van dit seizoen nadat hij twee seizoenen als hoofdtrainer gefungeerd heeft bij het eerste elftal. Schouwenaar gaat bij zaterdag 2e klasser VV Hardegarijp aan de slag. Met Steffen Hansma is een zeer ervaren trainer uit het amateurvoetbal aangetrokken. Als hoofdtrainer van Stiens, LAC Frisia, Wyckels Hallum, Trynwalden, DTD, Friesland en Nicator, waar hij op dit moment opnieuw trainer is, heeft hij vele successen behaald. Een onbekende in Harlingen is hij ook niet. Hansma had in het seizoen 2007-2008 R.K.V.V. Robur onder zijn hoede en werd daarmee kampioen in de 5de klasse. fc Harlingen heeft met het aantrekken van Steffen Hansma een trainer aangesteld die goed past bij de huidige jonge, ambitieuze en talentvolle spelersgroep en bij de vereniging.

Barry Hamstra
Vanaf volgend seizoen 2020-2021 wordt Barry Hamstra assistent-trainer bij fc Harlingen. Hij zal deze rol gaan vervullen naast de rol van actieve speler.

Barry is bij fc Harlingen natuurlijk geen onbekende. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding bij vv Harlingen en is met 117 doelpunten clubtopscoorder van vv Harlingen. De laatste jaren bij fc Harlingen werd Barry geteisterd door veel blessureleed. Op dit moment is Barry weer topfit en heeft hij enorm veel zin om een bijdrage te leveren in en om het veld bij fc Harlingen.

Barry heeft als trainer ook al veel ervaring opgedaan bij jeugdteams. Zo is hij op dit moment trainer van de JO8 van fc Harlingen. Maar hij wil graag zijn ervaring als speler én trainer meteen in de praktijk overbrengen aan de jonge spelersgroep van fc Harlingen als assistent van Steffen Hansma.