HARLINGER - Afgelopen zaterdag waren er aan de Westerzeedijk weer onderlinge wedstrijden tussen jeugdteams van HMHC. MB1 en MB2 hadden prachtig weer bij hun wedstrijden. MA1 had zelf een hockey clinic georganiseerd op zondag, verzorgd door Richard Snieders, oud-tophockeyer en hoofdtrainer van hockeyclub Leeuwarden. Komende zaterdag wordt er ook weer gehockeyd, dan spelen MC1 en MC2 een onderlinge wedstrijd. Ook de komende wintermaanden zullen er regelmatig activiteiten zijn in de weekenden bij HMHC. Helaas nog steeds zonder publiek, maar wel van belang om te blijven sporten vanuit de verwachting dat we dit voorjaar weer ‘gewoon’ kunnen sporten.


HMHC traint hele winter door op het veld
HMHC biedt hockey gedurende het hele seizoen. Alleen in de zomermaanden ligt hockey vanwege de vakanties even stil. Normaal gesproken wordt er in de winterperiode in de zaal gespeeld. Zaalhockey is een technisch en snel spel, waardoor de techniek van spelers met sprongen vooruit gaat. Helaas kan er deze winter, vanwege alle corona-maatregelen, geen zaalhockey worden gespeeld. HMHC verzorgt daarom nu voor alle teams, jeugd en senioren, veldtrainingen gedurende de wintermaanden. Alleen als het veld door weersomstandigheden onbespeelbaar is, wordt er niet getraind. Wel warm aankleden natuurlijk! Zodra de KNHB dan weer de competities opstart, kunnen de teams zo het veld weer op om weer wedstrijden te gaan spelen.

Voor de jongste jeugd maken we een uitzondering. De E- en F-teams en de Funkeys trainen wel in de zaal. Voor hen is op woensdagmiddag de Waddenhal gereserveerd vanaf 16.30 uur. Meedoen kan en een keer meekomen met een vriendje of vriendinnetje ook! Wel graag even aanmelden via TC@Harlingermhc.nl.

Pub quizzz gaat gewoon door
Al jaren heeft HMHC de traditie om in het najaar een pub quizzz te organiseren. Komende vrijdag weer, vanaf 20.30 uur. Alex Nieuwland is hier de drijvende kracht achter. Hij heeft ook nu weer een boeiende quiz in elkaar gezet. Deze keer is de quiz echter geheel digitaal en kan dus gewoon doorgaan! Zo besteedt HMHC ook in deze tijd aandacht aan gezelligheid en onderlinge contacten binnen de club. Wil je nog meedoen, dan kun je je nog aanmelden via: hmhcquiz@gmail.com.

Rondje voor je club!
HMHC beleeft, net als andere sportclubs, financieel lastige tijden. Via www.rondjevoorjeclub.nl kun je HMHC steunen. Het heeft al ruim 800 euro opgebracht, dat HMHC goed kan gebruiken. Alvast dank voor je bijdrage!

Kerstkaarten voor ouderen
Met veel enthousiasme zijn de leden van HMHC aan de slag gegaan om kerstkaarten te versieren voor de actie van Stichting Present. Er zijn al een paar honderd geschreven. Ouderen in onze regio krijgen zo een unieke kerstkaart in deze lastige tijd.

Ontwikkeling hockeycomplex en Balklandpark
HMHC is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het eigen sportpark en het gebied er omheen. De gemeente Harlingen werkt daar aan het verbeteren van de ingang van het hockeycomplex, het aanleggen van een fietsenstalling en de herinrichting van het voorterrein van de club. Ook gaat de gemeente de parkeerplaats aanpassen, waardoor deze vriendelijker, veiliger en beter verlicht wordt. Een tijdelijk hek langs de sloot rond het veld is ook een voorbeeld van zo’n verbetering van de veiligheid. Ontwikkelingen waar HMHC blij mee is en graag aan meewerkt.