HARLINGEN - Afgelopen weekend werd er weer onderling gehockeyd aan de Westerzeedijk. De jongste jeugd, de F- en E-teams, speelden op een grijze en mistige zaterdagochtend heerlijk hun onderlinge wedstrijden. Daarna waren de D- en C-elftallen aan de beurt. De jongens en meiden konden heerlijk het veld op en speelden met veel plezier hun wedstrijden. Na afloop van deze koude wedstrijddag kregen de kids heerlijke warme chocolademelk! Wat een topdag!

Komend weekend weer onderlinge wedstrijden
Ook komend weekend wordt er gehockeyd. Dan zijn de A- en B-elftallen aan de beurt. Om 9.00 uur beginnen de B-teams en om 11.00 uur is het de beurt aan de A-teams. Hoewel de winter nadert blijven de teams van HMHC buiten trainen en regelmatig onderling wedstrijden spelen.

We hopen natuurlijk dat de corona-maatregelen het snel weer mogelijk maken om ‘echte’ wedstrijden te spelen, maar dat zal zeker pas volgende jaar weer aan de orde zijn. Tot die tijd kunnen we gelukkig wel blijven sporten, maar zo langzamerhand kijkt iedereen wel weer uit naar meer gezelligheid op en om de velden!

Pietenhockey bij Funkeys HMHC
De allerjongste jeugd van HMHC worden de Funkeys genoemd. Bij deze groep 4 en 5 jarigen staat ‘fun’ voorop. Ze trainen een keer per week en worden getraind door echte trainers. Vanaf deze week zijn ze op woensdagmiddag 16.30 uur in de Waddenhal te vinden. De tweede keer was er direct veel plezier met Pietenhockey. Een aantal Funkeys was zelfs als Piet verkleed.

Keepers trainen gewoon door
Op maandagavond is het bij HMHC keepersavond. De ervaren keepertrainer Lilian Verhaag, die zelf op hoog niveau keept, neemt daar wekelijks de keepers van HMHC onder handen. Ook afgelopen week, in de regen, was er een grote opkomst en gleden de jongens en meiden in keeperspakken over het veld. Ook nieuwsgierig? Kom gerust een keer kijken.

HMHC doet mee met kaartenactie voor ouderen
December is een familiemaand. En hockey is een familiesport. Dat past goed bij elkaar, maar zeker in deze tijd komt er van familie en gezelligheid niet zoveel terecht. Vandaar dat HMHC graag meedoet aan de actie van Stichting Present Noordwest Friesland in Harlingen om ouderen in deze omgeving een kerstkaart te sturen. De jeugdteams versieren en schrijven kaarten die ergens in Harlingen in een brievenbus belanden! Er zijn al een paar leuke ideeën van coaches. Wil jij ook een kaartje schrijven? Maandag, dinsdag en woensdag is daar de mogelijkheid voor tijdens de trainingen en ook komende twee zaterdagen tijdens de onderlinge wedstrijdjes.