HARLINGEN - Op een zonovergoten sportpark Vierkantsdijk genoot jong en oud zaterdag volop van voetbal bij fc Harlingen. Het leek bijna weer als vanouds met wedstrijden in de ochtend en in de middag. Age liep al vroeg richting de club om iedereen welkom te heten.

Vanaf half 10 waren de velden gereserveerd voor de allerjongste jeugdteams. Er werd wat gemixt en zo konden 8 teams op gelijkwaardig niveau lekker voetballen. Er werd volop strijd geleverd tijdens de onderlinge wedstrijdjes. Door af en toe het spel even stil te leggen konden de trainers Joost Outhuijse, Jitze Mulder en Niels Outhuijse bepaalde situaties goed uitleggen. Hierdoor hebben de jonge talentjes weer veel bijgeleerd van de “oude rotten” in het vak. Tijdens een kleine pauze waarbij de leidsters Christina van der Wijk, Andrea Koornstra, Mathilde Vogel en Janet Smale voor koffie en ranja hadden gezorgd, werd Age verrast met een kleine serenade door de jongens en meisjes. Age was namelijk jarig en was 75 jaar geworden. Cake en oranjekoek kwamen op tafel en nadat de spelers allemaal een plakje cake achter de kiezen hadden, gingen ze verder met de “tweede helft”. Age - duidelijk vereerd door alle aandacht - genoot van zijn stukje gebak maar liet weten vroeg weer naar huis te willen gaan en zei: “je wete maar nooit wie er allemaal langs komme vandaag”. Via de fc Harlinger socials Facebook, Instagram en Twitter stroomden vele felicitaties binnen voor Age dus deze kannie in sien bûse steke. En natuurlijk hopen we allemaal dat Age nog heel lang van zijn favoriete bezigheden kan blijven genieten.

Fc Harlingen MO15-1/Vrouwen 1
Nadat de jongste jeugdspelers vertrokken waren, stroomde de velden vol met vrouwen. Er stond een oefenwedstrijd tussen MO15-1 en Vrouwen 1 op de agenda en een beetje onwennig, zenuwachtig maar ook met ontzettend veel zin kwamen ze al pratend en giechelend het terrein opgelopen. Leider Peter Outhuijse is maar wat trots op zijn lichting Vrouwen 1 en de vrouwen (tot 27 jaar) trainen ook bijna allemaal weer twee keer in de week. Hoog tijd voor wat wedstrijdritme dus. De beide teams werden gemixt en onder leiding van scheidsrechter Daisy Zeilmaker werd er 2x 45 minuten volop gevoetbald.

Fc Harlingen JO17-1 – fc Harlingen JO19-1
Daarna was het de beurt aan de mannen van JO17-1 en JO19-1. Ook zij speelden een oefenwedstrijd en met behulp van een paar hulp spelers vanuit de JO15-1 en JO17-2 konden er 2 teams inclusief wisselspelers gemaakt worden. Voor de JO15-1 spelers een mooie kans om alvast te wennen tussen al die grote jongens. Wegens ziekte kon vaste scheidsrechter Willem Jan Kimp deze wedstrijd helaas niet fluiten en namens heel fc Harlingen wensen wij Willem Jan heel veel beterschap toe en hopen we hem snel weer op de velden te zien. Vervanging werd gelukkig gevonden en Jorge Pires had de wedstrijd prima onder controle. Foto’s van deze wedstrijd zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmVovYLr

Een mooie voetbaldag kwam tegen vieren tot zijn einde.

Deze week bij fc Harlingen
Naast de gewone trainingen deze week spelen fc Harlingen JO15-1 en JO17-2 donderdagavond een onderlinge oefenwedstrijd. Zaterdag wordt een soortgelijke dag als afgelopen weekend. Dan komen de teams van JO8, JO9, JO13-1, MO15-1 en JO15-1 in actie. Helaas ook nu nog zonder publiek. Kleine tip? Volg de socials zoals Facebook en Instagram en het is alsof je er live bij bent.