HARLINGEN - Onder werkelijk prachtige weersomstandigheden werd woensdagmiddag het schoolvoetbaltoernooi bij fc Harlingen gehouden. Met medewerking van Beweegteam Harlingen en de Gemeente Harlingen werden alle basisscholen van Harlingen aangeschreven en kon er met dank aan de vele vrijwilligers van fc Harlingen stipt om 14.30 uur afgetrapt worden.

Grote winnaars deze dag waren de teams van OBS Het Noorderlicht. In de categorie meisjes, groep 5/6 en meisjes, groep 7/8 werden de teams van Het Noorderlicht beide 1e. Bij de jongens groep 7/8 speelden OBS 't Wad en OBS Het Noorderlicht een bloedstollende finale en na een 1-1 eindstand moesten penalties uiteindelijk de uitslag brengen. Het Noorderlicht was hierin net iets sterker zodoende kregen zij de 1e prijs medailles van Dirk Hiemstra om de nek gehangen. In de categorie jongens, groep 5/6 stonden OBS 't Wad en IKC Het Baken in de finale tegenover elkaar. Het Baken won met 2-0 en werden de winnaars.

Rond 17.30 uur kwam er een einde aan deze warme maar zeer sportieve dag. Dankzij supermarkt Jumbo Olaf Hermus kon er onbeperkt van vers fruit en fruitwater genoten worden. Bedankt daarvoor! Fc Harlingen bedankt de kantinemedewerkers Patricia, Judith, Karin en Janet. Ondanks de grote drukte hadden de dames alles prima onder controle. De organisatoren Dirk Hiemstra en Remko zandberg zijn trots op de vele deelnemende teams, alle vrijwilligers en de spelbegeleiders Audrey Hiemstra, Aaron Bouwhuis, Nick Teerling, Jelmer Kooistra, Hessel Faber, Niels Attema, Catrinus Bouwhuis, Freerk Attema en Arjan Outhuijse. Met z'n allen hebben ze er een onvergetelijke dag van gemaakt.